DÜNYADAN FUTBOL - 10 Ocak 2014 Cuma 16:52

Türkiye’ye Dünya Kupası müjdesi

A
A
A
Türkiye’ye Dünya Kupası müjdesi

UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg, Türkiye’nin Dünya Kupası’na hakem göndereceği müjdesini verdi.

UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg, Türkiye’nin Dünya Kupası’na hakem göndereceği müjdesini verdi. Bu, Türkiye için 40 yıl aradan sonra bir ilk anlamı taşıyor.

Uilenberg, Cüneyt Çakır’ın Dünya Kupası’nda maç yönetmeyi hak ettiğini söyledi.Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri, Antalya Belek’te Gloria Golf Resort Otel’de tamamlandı.

Türk sporunun seçkin isimleri ve gazetecilerin katıldığı seminerin öğleden sonraki oturumunda ‘Avrupa’da niye yokuz’ konusu işlendi. Ömer Faruk Ünal’ın yönettiği oturuma Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg ile FIFA kokartlı hakemler, Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan katıldı.

MHK Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerin 90 dakikalık bir maçta acımasızca eleştirildiğini belirtti. Bu eleştirilerin kendilerini üzdüğünü vurgulayan Alp, medyadan anlayış beklediklerini söyledi.

"BUNU HAK EDİYOR"

UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg, futbol camiasının Türk hakemlerle gurur duyması gerektiğini ifade ederek, “Türk hakemler Avrupa’da çok iyi konuşuluyor. Umarım, 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası’nda da bir Türk hakem düdük çalar. En son 40 yıl önce Doğan Babacan görev yapmış. Sıra Cüneyt Çakır'a geldi. Çakır bunu hak ediyor” dedi.

Cüneyt Çakır da, hakemler için Türkiye’de yıkıcı eleştirilerin yapıldığını vurgulayarak, “Maalesef, spor kamuoyunda bizi ileriye götürecek eleştiriler yapılmıyor. Hatalarımızı görmek istiyoruz. Yapıcı eleştirileri önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Aziziye’nin karla mücadele timlerine gece yarısı sürprizi Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, sahada karla mücadele çalışması yürüten belediye işçilerine gece yarısı tatlı sürprizi yaptı. Başkan Akpunar, vardiya sistemiyle çalışan karla mücadele ekipleriyle sabaha karşı 03.00 sularında bir araya geldi. Yoğun kar yağışının ilçedeki araç ve yaya trafiğini aksatmaması için yoğun bir tempoyla çalışan belediye işçilerine sahada baklava ve çay ikram eden Aziziye Belediye Başkanı Akpunar, karla mücadele çalışmalarına sabahın ilk ışıklarına kadar eşlik etti. Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, belediyenin karla mücadele timlerine yaptığı gece yarısı sürprizini sosyal medya hesabından da paylaştı. Akpunar, baklava ve çay ikram ettiği işçilerle bir aradayken bulunduğu fotoğraf karelerini, şu mesajla paylaştı: "Gecenin ortasında Aziziye için çarpan ve karla mücadele için çırpınan yüreklerle beraberdik. Soğuk havanın nefesleri bile dondurduğu gecede, karı adeta alın teriyle ıslatan işçi kardeşlerimize tatlı ikram ettik ve sıcacık çaylarımızı birlikte yudumladık. Bize gece de yok, gündüz de Aziziye’miz için günün her anında sahada, karla mücadele ekiplerimizin başındayız. Haydi aslanlar! Aziziye’miz bizden hizmet bekler!" Öte yandan Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, ilçedeki karla mücadele çalışmalarının 73 cadde ve 458 sokaktan oluşan geniş bir alanı kapsadığını belirterek, "Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Karla mücadele çalışmalarımızı ilçemizin dört bir yanında sürdürüyoruz" dedi.
Muğla Muğlaspor Parkı’nda yenileme çalışması başladı Muğla Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamını daha konforlu ve estetik hale getirmek amacıyla yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Menteşe ilçesi Emirbeyazıt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan Muğlaspor Parkı’nda yapılacak yenileme çalışmaları ile alan yeni çehresine kavuşacak. Yaklaşık 2 bin 280 metrekarelik alanı kapsayan yenileme projesi; çim alan düzenlemeleri, bitkisel peyzaj çalışmaları, sert zemin uygulamaları, motosiklet park alanları ve oturma alanlarıyla modern ve fonksiyonel bir şehir dokusu oluşturmayı hedefliyor. Proje ile bölge sakinlerinin dinlenme, spor ve sosyal alan ihtiyaçlarına yanıt verilmesi amaçlanıyor. Kent estetiğini güçlendiren ve kamusal alanların daha güvenli hale gelmesini sağlayan yenileme çalışması sayesinde vatandaşların günlük yaşamda daha rahat ve keyifli vakit geçirebileceği alanlar oluşturulacak. Başkan Aras: "Muğla’yı birlikte daha yaşanabilir bir kent haline getiriyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Muğla’mızın her mahallesinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, sosyal ve yeşil alanları çoğaltacak projeleri hayata geçiriyoruz. Emirbeyazıt Mahallemizde başlattığımız Muğlaspor Parkı’nda yapılacak yenileme projesi ile hem kent estetiğini güçlendiriyor hem de hemşehrilerimize güvenli, konforlu ve kullanışlı alanlar sunuyoruz. Doğaya saygılı, sürdürülebilir ve insan odaklı bir şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz. Muğla’yı hep birlikte daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz" dedi.