DİĞER SPORLAR - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:55

Uçan Motosikletler Çatalca’da

A
A
A
Uçan Motosikletler Çatalca’da

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2019 takviminde yer alan Türkiye Motokros Şampiyonası’nın açılış ayağı uzun bir aradan sonra 18-19 Mayıs tarihlerinde Çatalca’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek. Çatalca Belediyesi’nin destekleriyle Yeditepe Motokros Parkuru’nda koşulacak sezonun 1. Ayak yarışına; İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Adana, Sakarya ve Bursa başta olmak üzere bir çok ilden sporcu katılacak.

Yeditepe Motor Sporları Kulübü tarafından Çatalca Nakkaş mahallesinde yapılacak Türkiye Şampiyonası, MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc ve Veteran sınıflarında koşulacak. Yeditepe Motokros Parkuru’nda yüksekliği 6 metreyi bulan atlayışların gerçekleşeceği yarışa çok sayıda izleyicinin gelmesi bekleniyor. Toprak parkurda, nefes kesen mücadeleler, izleyiciler için gerçek bir şölene sahne olacak. 

18 Mayıs Cumartesi günü serbest ve sıralama antrenmanlarının yapılacağı şampiyonanın 1. ayağı, 19 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00’dan itibaren birbirinden çekişmeli yarışlara sahne olacak.
Öte yandan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 100. yılı nedeniyle pazar günü Çatalca Yeditepe Motokros Parkuru’nda sabah açılış töreni düzenlenecek.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde için Yerel Kalkınma Hamlesi Çağrısı yayımlandı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’nın 2. dönem çağrısı yayımlandı. 2026 yılı kapsamında ilan edilen program doğrultusunda Niğde’de belirlenen yatırım alanları için başvurular alınacak. Yerel ve bölgesel kalkınmayı güçlendirmeyi amaçlayan program; bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması, atıl kaynakların ekonomiye kazandırılması ve yüksek katma değerli üretimin desteklenmesini hedefliyor. Niğde’de tarımsal üretim gücü, madencilik altyapısı ve sanayi potansiyelinin ileri teknoloji ile buluşturulması amacıyla belirlenen gıda ve içecek makineleri üretimi, maden işleme ve taş ocağı makineleri üretimi, meyve ve sebzeden katma değerli ürünler üretimi, mikronize kalsitten katma değerli ürünler üretimi yatırım başlıkları kapsamındaki başvurular kabul edilecek. Yapılan açıklamada, bu yatırımlar ile ilin tarım ve madencilik alanındaki mevcut gücünün katma değerli üretime dönüştürülmesi ve sanayi çeşitliliğinin artırılması amaçlandığı ifade edildi. Program kapsamında başvurular 2 Mart - 15 Mayıs 2026 tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru süreci yerelkalkinmahamlesi.gov.tr adresi üzerinden yürütülecek. Detaylı bilgi almak isteyen yatırımcıların ise Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi ile iletişime geçebileceği bildirildi.
Bursa Nilüfer Belediyesi sahadaki gücünü yeni yatırımlarla artırıyor Altyapı ve ulaşım hizmetlerini hızlandırmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, 4 iş makinesi ve 6 kamyonu düzenlenen törenle araç filosuna kattı. Yeni yatırımla birlikte belediyenin araç parkı da yüzde 30 büyüdü. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Nilüfer’in sahadaki gücünü büyütüp, hizmet kapasitemizi güçlendiriyoruz" dedi. Nilüfer Belediyesi, ilçedeki altyapı ve ulaşım hizmetlerini daha etkin, hızlı ve kesintisiz sürdürebilmek amacıyla araç filosunu genişletti. Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen törenle, yeni alınan 4 iş makinesi ve 6 kamyon resmen hizmete alındı. Törene; Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. "Gerçek gücümüz sahada ortaya çıkıyor" Törenin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, bir belediyenin asıl performansının şantiyede ve mahallelerdeki çalışmalarda belli olduğuna dikkat çekti. Sahadaki hizmet kapasitesini sürekli olarak güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Şadi Özdemir, yatırımla ilgili şu bilgileri paylaştı; "Mevcut 20 iş makinesi ve 13 kamyonumuza ek olarak, 4 iş makinesi ve 6 kamyonu daha filomuza katıyoruz. Böylece iş makinesi sayımızı yüzde 20, kamyon sayımızı yüzde 46 artırıyor, toplam araç parkımızı yüzde 30 büyütmüş oluyoruz." Dışa bağımlılık azalacak, kaynaklar verimli kullanılacak Yeni araçlarla birlikte vatandaşın taleplerine ve muhtemel sorunlara çok daha kısa sürede müdahale edeceklerini vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, bu yatırımın sağladığı ekonomik avantajlara da değindi. Başkan Şadi Özdemir, "Bakım ve arıza durumlarında iş sürekliliğini kendi imkanlarımızla sağlayacağız. Dışarıdan hizmet alımına daha az ihtiyaç duyulacak, kaynaklarımızı daha verimli, ekonomik ve daha kontrollü kullanacağız" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız ise bu alımın sosyal belediyeciliğin güzel bir örneği olduğunu belirtti. Saldız, Nilüfer’in filosuna katılan bu yeni araçların, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki çalışmalarına da kolaylık ve destek sağlayacağını ifade etti. Tören, açılış konuşmalarının ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle sona erdi.
Siirt Siirt’te müziği duyan çöpünü çıkartıyor Siirt’te esnaf ve vatandaşlar müzik sesini duyunca çöpünü çıkarıyor. Kentte çöp toplama hizmeti müzik eşliğinde gerçekleştiriliyor. Siirt Belediyesi ekipleri, mahalle ve esnaf bölgelerinde çöpleri Kürtçe, Arapça ve Türkçe çalınan şarkılar eşliğinde topluyor. Müzik sesiyle çöpler çıkartılıyor. Temizlik görevlisi Mehmet Kaçhan, yaklaşık 6 yıldır Siirt Belediyesi bünyesinde çalıştığını söyledi. İşini severek yaptığını belirten Kaçhan, "Gezdiğimiz zaman müziği açıyoruz, müziği kapattığım zaman bana kızıyorlar. Müzik hoşlarına gidiyor. Bizi gayet güzel bir şekilde karşılıyorlar. Kardeş şehir olduğu için 3 dille şarkı çalıyoruz: Kürtçe, Arapça, Türkçe. Esnafın ayağına çöplerini almak için gidiyoruz. Vatandaşlar ve esnaf, bizden çok memnun. Çok normal ve güzel bir şekilde karşılıyorlar. Bazıları var, müziğin karşısında dans ediyor. Müziğin sesini duyunca çöplerini getiriyorlar. Sesi duymadıklarında çöplerini çıkartmıyorlar" dedi. Kuaför esnafı Yasin Honaz, Siirt’in çöp arabasının çok iyi olduğunu söyleyerek, "En azından çöpe götürmüyoruz. Bu konuda belediyeden çok memnunuz, teşekkür ederiz. Hem Kürtçe hem Arapça hem de Türkçe söylüyor. Bütün millet bilsin diye Kürdü, Arab’ı var. O yüzden duymayan esnafımız için de müzik çok iyi oluyor. Dışarıya dökülmüyor çöpler" şeklinde konuştu.
Antalya Eker Süt Ürünleri, Culinary Forum 2026’da gastronomi profesyonelleriyle buluştu Eker, 17-18 Şubat’ta Antalya’da düzenlenen Culinary Forum 2026’da sektörün önde gelen profesyonelleri, şefleri ve gastronomi tutkunlarıyla buluştu. Gastronomi dünyası, 17-18 Şubat tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen Culinary Forum’da bir araya geldi. Forum, iki gün boyunca sektörün önde gelen markalarını, şeflerini ve gastronomi meraklılarını aynı çatı altında topladı. Trendlerin, lezzetlerin ve çok sayıda ürünün paylaşıldığı buluşmada, Eker Süt Ürünleri de zengin ürün portföyüyle yerini aldı. Gelenekten ilham alan üretim anlayışını yenilikçi bakış açısıyla buluşturan marka, Forumda hem klasikleşmiş hem de yeni nesil ürünlerini sektör profesyonelleriyle paylaştı. Eker’in standında; probiyotik yoğurt alternatifleri, detoks serisi, ayran çeşitleri, mutfaklara ve damaklara yeni bir soluk getiren çırpılmış yoğurt seçeneği ile sevilen sütlü tatlı grubu ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Gastronomi alanında yapılan saygın etkinliklerinden biri olan forum; uzman konuşmacılar, üretici atölye çalışmaları ve uygulamalı gösterimlerle katılımcılara ilham verici bir deneyim sundu. Sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etme ve bilgi alışverişinde bulunma imkânı sağlayan etkinlik, yenilikçi yaklaşımların keşfedildiği bir platform haline geldi. Etkinlik boyunca standında misafirlerini ağırlayan Eker, geniş ürün gamını yakından tanıtmanın yanı sıra gastronomi profesyonelleriyle bire bir temas kurarak sektörel iş birliklerini güçlendirdi.