DÜNYA - 22 Şubat 2026 Pazar 17:13 | Son Güncelleme : 22 Şubat 2026 Pazar 17:18

Ukrayna saldırısı nedeniyle Moskova’da uçuşlar kısıtlandı

A
A
A
Ukrayna saldırısı nedeniyle Moskova’da uçuşlar kısıtlandı

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviation), Ukrayna’nın düzenlediği İHA saldırıları nedeniyle başkent Moskova’daki havalimanlarında uçuşların kısıtlandığını bildirdi.

Rusya-Ukrayna arasındaki müzakereler sürerken, taraflar arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviation), Ukrayna’nın düzenlediği İHA saldırıları nedeniyle başkent Moskova’da bulunan havalimanlarında uçuşların güvenlik gerekçesiyle kısıtlandığını bildirdi.

Rus basını, Moskova’daki havaalanlarına giden dört uçağın başka havalimanlarına yönlendirildiğini belirterek, St. Petersburg'dan Moskova’ya doğru kalkan bir uçağın ise geri döndüğünü aktardı.

Rusya 11 İHA düşürdü

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, hava savunma sistemleri tarafından bir saatten az bir sürede başkente saldırıda kullanılan Ukrayna’ya ait 11 İHA’nın düşürüldüğünü açıkladı. Saldırılardaki can ve mal kaybına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Hüseyin Çayır: "Çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" Gaziantep Futbol Kulübü Yardımcı Antrenörü Hüseyin Çayır, kaybettikleri Trabzonspor maçının ardından, "Çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi. Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında sahasında karşılaştığı Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 48’e yükseltirken, Gaziantep FK ise 28 puanda kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Futbol Kulübü Yardımcı Antrenörü Hüseyin Çayır, mağlubiyet için üzgün olduklarını söyledi. Çayır, "Çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gururluyuz. Herkes nasıl oynadığımızı gördü. Tüm istatistiklerde ezici üstünlüğümüz vardı. Sadece golden sonraki dikkat kaybımız Trabzonspor’un büyük takım refleksi ile öne geçmesine neden oldu. Genel anlamda çok iyi oynadık. Öne geçtik, önemli pozisyonlar bulduk. Ardından goller yedik. Sonrasında da iyi oynadık ama Onana son zamanlarda görmediğimiz çok iyi bir kaleci performansı gösterdi. Ben bu nedenle Onana’yı da tebrik etmek istiyorum. Önümüze bakacağız artık" ifadelerini kullandı. "Galatasaray’ın dün iptal edilen golü ile bugün Trabzonspor’un attığı gol arasında farkı anlayamadık" Maçta Trabzonspor’un attığı ikinci golle ilgili değerlendirmelerde bulunan ve ofsayt kararı verilmemesini eleştiren Çayır, "Galatasaray’ın dün iptal edilen golü ile bugün Trabzonspor’un attığı gol arasında farkı anlayamadık. Son zamanlarda aleyhimize çok hakem hataları oluyor. Buna anlam veremiyoruz. Bugünü hocamızın dediği oyunu kazandığımız bir maç oynadık. Bundan sonra da iyi oynamaya ve iyi sonuçlar almaya çalışacağız" diye konuştu.