KENT HABERLERİ - 11 Ağustos 2016 Perşembe 08:27

Ümraniye'de son nöbet coşkusu

A
A
A
Ümraniye'de son nöbet coşkusu

15 Temmuz darbe girişiminden sonra vatandaşların meydanlarda tuttuğu Demokrasi Nöbetleri 26'ncı gününde sona erdi. Nöbetin son gününde Ümraniyeliler de 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı tıklım tıklım doldurdu.

26 gündür devam eden Demokrasi Nöbetleri'ne son gününe de vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Vatandaşlar, Ümraniye Şehitler Meydanı’nda nöbetin son gününde meydanı doldurdu. Programa katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can vatandaşlarla birlikte nöbet tutarak, darbelerin karşısında demokrasi vurgusu yaptı.

"Onlar uykularında al bayrağı gördüler"
Yaşanılanların genç nesil için iyi bir eğitim olduğunu belirten Başkan Hasan Can, "Şu bir ay ben dostlarıma, buradan sizlere herkese şunu söyledim: Bu aynı genç nesil için çocuklarımız için inanılmaz bir eğitim alanıdır. Yani vatan nedir, bayrak nedir, vatan için ne yapmak lazım diye çocuklarımızın bunları kavrayabilmesi için inanılmaz bir eğitim fırsatının önümüze çıktığını ve mutlaka nöbetlere çocuklarımızı getirin diyerek bu düşüncelerimi ifade etmeye çalıştım ve sizler de getirdiniz. Nöbet noktalarında uyudu çocuklarımız. Sanmayın ki uyudular. Onlar uykularında al bayrağı gördüler" şeklinde konuştu.

"Rabbimize ne kadar şükretsek azdır"
"Çok şükür ki bugünleri Rabbim bize görmeyi nasip etti" diyen Başkan Can, "Kaç gün oldu hatırlamıyorum, günleri şaşırdık saymayı unuttuk. Ama azmimizden, kararlılığımızdan, gayretimizden ve heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik millet olarak. Ne kadar şükretsek Rabbimize azdır diye düşünüyorum. Yaklaşık 1 aya yakın zamandan bu yana burada birçok insan birçok söz söyledi. Artık sözün bittiği yerde olduğumuzu gördüğümüz için bu tablo yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Belki içinde yaşadığımız bugünlerde müthiş bir afetle karşı karşıya kaldık. Millet yürüdü ve millet durdurdu diye tarif edeceğiz belki. Ancak derinlemesine neler yaşadığımızı belki altı ay sonra belki altı sene sonra tarih kitaplarında nasıl bir felaketle karşılaştığımızı idrak etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşmaların ardından vatandaşlar sabah saatlerine kadar nöbet tuttu.

Harun Basat 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylik tabancasını tanıtırken arkadaşını vuran polis hakkında 25 yıla kadar hapis talebi Bakırköy’de beylik tabancasını tanıtırken silahın ateş alması sonucu arkadaşının ölümüne neden olan polisin yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın 25 yıla kadar hapsini talep edilirken duruşma, mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için taraflara süre verilerek ertelendi. Bakırköy’de 9 Ekim 2024 tarihinde, arkadaşı Kadir Özkök (31) ile buluşan özel harekat polisi Ahmet Ç. (31), beylik tabancasıyla nasıl ateş edildiğini anlattığı sırada silahın ateş alması sonucu Özkök vurularak ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, bir önceki celse tutuklanan sanık Ahmet Ç., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Hayatını kaybeden Kadir Özkök’ün müşteki annesi Ayşe Özkök, müşteki erkek kardeş Hazar Özkök ile tarafların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. "Olay yanlışlıkla gerçekleşti" Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ahmet Ç., "Olay yanlışlıkla gerçekleşti. Silahı gösteriyordum, aniden silah patladı. Öldürme kastı ile hareket etmedim. Beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı. 25 yıla kadar hapsi istendi Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Taraflara süre verildi Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı taraflara savunma hazırlayabilmesi için süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Yargılamanın bir sonraki celsesinde mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor. Olayın geçmişi Bakırköy’de 9 Ekim 2024 tarihinde, arkadaşı Kadir Özkök ile buluşan özel harekat polisi Ahmet Ç.’nin, beylik tabancasıyla nasıl ateş edildiğini anlattığı sırada silahın ateş alması sonucu Özkök vurularak hayatını kaybetmişti. 9 Ekim 2024 tarihinde gözaltına alınan Ahmet Ç., hakkında adi kontrol tedbiri uygulanmıştı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmiş ve dosya Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi, görülen ilk duruşmada olayın vasıf ve mahiyeti, suçun işleniş şekli bakımından davanın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne ‘olası kastla ölümüne neden olma’ suçundan gönderilmesine hükmederek dosyada görevsizlik kararı vermişti. Yargılama, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmişti.