ASAYİŞ - 08 Temmuz 2015 Çarşamba 17:05

Üniversitede güvenlik görevlilerine saldırı

A
A
A
Üniversitede güvenlik görevlilerine saldırı

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde HGS’lerden kaçak geçiş yapanlara karşı ve üniversite alanında güvenliği sağlama adına görev yapan özel güvenlik görevlileri, iki gencin tekme tokatlı saldırısına uğradı.

Olay dün saat 17. 00 sıralarında Atatürk Üniversitesi HGS giriş alanı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, üniversite içerisine araçla girişleri sağlayan HGS’lerden kartı olan başka araçların hemen arkasına takılarak kaçak giriş yapan özellikle genç araç sürücülerinin güvenlik kameraları tarafından tespiti yapıldı. HGS’lerden kaçak giriş konusunda artan şikayetler üzerine denetimler özel güvenlik görevlileri tarafından sıklaştırıldı. Bunun üzerine şikayet konusu gençlerle özel güvenlik noktasında görev yapan güvenlikçiler arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tekme tokat özel güvenlikçilere saldıran gençlerin görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Daha sonra olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi biber gazlı müdahalede bulunarak tarafları ayırdı. Atatürk Üniversitesi Güvenlik Müdürü Cumhur Akpınar, özel güvenlik noktasına güvenlikleri sokup saldırgan gençleri de polise teslim ederek ortamın yumuşamasını sağladı. Gerilimin daha fazla büyümesinin önüne geçti.

ÖĞRENCİLER VE ÜNİVERSİTE HALKI KAÇAK HGS KULLANIMINDAN ŞİKAYETÇİ
Atatürk Üniversitesi öğrencileri ve kampüs içerisinde yaşayan vatandaşlar HGS’lerden kaçak geçiş yapanlardan şikayetçi. HGS kartlarının üniversite yönetimi tarafından öngörülen araçların kullanması için verildiğini ifade eden vatandaşlar, “Özellikle araçların hemen arkasına takılarak kaçak geçiş yapan gençler çok oluyor. Bunlar kaçak geçiş yapıp üniversitede huzursuzluğa yol açıp öğrencileri rahatsız edici boyuta varan hareketlerde bulunuyorlar. Aşırı hız yaparak öğrencilerin canlarını tehlikeye atıp, kız tavlamak için adeta volta atıyorlar. Tabi bunlarla üniversitede görev yapan polis ve özel güvenlikçiler mücadele ediyor. Tedbirler alarak güvenliğin sağlanması için yoğun çaba da sarf ediyorlar. Zaman zaman da gençlerin taşkınlıkları üzerine tatsız olaylar yaşanıyor.” dediler. 

AHMET AKBUĞA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.