SAĞLIK - 23 Kasım 2022 Çarşamba 08:42

Ünlü Kuaför Murat Kılıç: 'Soğuk havalarda saç bakımına dair 5 önemli kurala dikkat'

A
A
A
Ünlü Kuaför Murat Kılıç: 'Soğuk havalarda saç bakımına dair 5 önemli kurala dikkat'

Saç tasarımcısı Murat Kılıç, soğuk havalarda saç bakımının bir hayli önemli olduğunu vurgulayarak dikkat edilmesi gereken 5 önemli kuralı anlattı.

Kuaför Murat Kılıç, saçların canlı ve gür bir görünüm elde edebilmesi için birçok hususun ön planda tutulması gerektiğini belirterek, "Soğuk havalarda saçların neme çok daha fazla ihtiyaç duyduğu biliniyor. Bu nedenle özellikle soğuk aylarda saç bakımına çok daha fazla önem verilmeli. Doğru şampuan kullanımı, saçların ihtiyaç duyduğu neme ulaşmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra dışarı çıkmadan önce saçlar kesinlikle kurutulmalı" dedi.

"Doğru şampuan, saçların hacim kazanmasını sağlar”

Şampuan kullanımında önemli bir detay olduğunu vurgulayan saç tasarımcısı Kılıç, “Soğuk havalarda saç derisinin nemsiz kalması, saç dökülmesi ve kepek gibi problemlere sebep oluyor. Bu nedenle özellikle bu aylarda doğru şampuan kullanımı oldukça önemli. Saç tipine uygun şampuan tercih edilerek saç bakımı uygulanmalı" şeklinde konuştu.

"Çok sıcak su ile duş saçları yıpratır"

Çok sıcak su ile duş almanın saç derisindeki doğal yağlara zarar verdiğinin altını çizen Murat Kılıç, “Duştayken suyun sıcaklığını kademeli bir şekilde arttırmak mümkün. Fakat çok fazla sıcak su, saç derisindeki bulunan ve saçları besleyen doğal yağlara zarar verir. Bu nedenle çok sıcak su yerine daha ılık suyla duş almak, saç bakımı açısından önemlidir" ifadelerini kullandı.

Soğuk havalarda şapka kullanımı

Saçları yağmur, rüzgar gibi doğa koşullarından korumak için şapka takılmasını öneren Kuaför Kılıç, “Soğuk havalarda şapka kullanımı, saçların yağmur ve sert rüzgarlardan korunmasını mümkün kılacaktır. Bu nedenle dışarı çıkmadan önce mutlaka bir şapka takın" ifadelerine yer verdi.

"Saçların mutlaka kurutulması gerekiyor"

Dışarı çıkmadan önce saçların kurutulması gerektiğini de ifade eden Kılıç, “Saçlar ıslakken kırılmaya çok daha fazla meyilli olduğu için dışarı çıkmadan önce saçlarınızı kurutmanız oldukça önemli. Ayrıca saç kurutma makinesini kurutma sırasında saçlarınıza çok yaklaştırmayın. Böylelikle saçlarınıza zarar vermemiş olursunuz. Kış aylarında saçlar çok daha fazla kırıldığı ve yıprandığı için belirttiğim hususların ön planda tutulması, saçların çok daha canlı ve hacimli bir görünüm elde etmesini olanaklı hale getirecektir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Tarsus’ta açılan ’Çocuk Gelişim Merkezi’ hizmete başladı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde Tarsus’ta açılan ‘100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’ faaliyete girdi. Minikler, oryantasyon programıyla etkinliklere başladı. Birbirleriyle tanışıp kaynaşan minikler, öğretmenleri eşliğinde gerçekleşen etkinliklerle eğitime başladı. Günlerine öğretmenleriyle selamlaşma rutini ile başlayan çocuklar, sabah yogası ve zumba danslarıyla etkinliklerine başlıyor. Çocuklar gün boyunca bilişsel ve sanatsal aktiviteler, ana dil etkinlikleri ve bedensel koordinasyonları ile kas becerilerini geliştirecek uygulamalar yapıyor. 36 ay grubu minikler ise günlerinin 1-1,5 saatini dinlenerek geçiriyor. Ailelerin, diğer özel çocuk gelişim merkezlerinden daha güzel olarak değerlendirdiği ’100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nde minikler, yıl boyunca hem eğlenecek hem de öğrenecek. “Uzman kadromuzla, çocukların yaşına uygun programları uyguluyoruz” Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nde ilk etapta 60 öğrenci ile başladıklarını, ilerleyen süreçte bu sayıyı 100’e tamamlayacaklarını ifade ederek, “Burada çocuklarımıza tam gün hizmet veriyoruz. 08.00-17.00 saatleri arasında, 3 öğün sağlıklı beslenmelerini gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda alanında uzman eğitim kadromuzla birlikte, çocukların yaş aralıklarına uygun programları uyguluyoruz. Bu eğitim içeriklerinde aktif pasif dengesini, aynı zamanda çocuklarımızın gelişimsel özelliklerini de önemsiyoruz” dedi. Çocukların gelişimleriyle ilgili notları, evdeki süreçlerini desteklemek için sürekli olarak aileleriyle paylaştıklarını da aktaran Tanışık, “36-72 ay arası çocuklara hizmet veriyoruz. Burada 36-48, 48-60, 60-72 ay şeklinde 3 sınıfımız yer alıyor. Miniklerimizin ellerini tutarak başladığımız bu yolculukta, onların kalplerine ulaşmayı hedefliyoruz. Onlarla birlikte harika bir dönem geçireceğimize eminiz” ifadelerine yer verdi. “Özel kreşlerle karşılaştırdığımızda, sağlanan imkanlar çok daha iyi” Velilerden Mine İpek Can, 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nin imkanlarını çok beğendiğini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin yaptığı kreşteyiz. Burası 3- 5 yaş aralığındaki çocuklar için açılan bir yer. Özel kreşlerle karşılaştırdığımızda, sağlanan imkanlar çok daha iyi. Çalışan bir anne olarak sabah 08.00 akşam 17.00 arası çocuklarımızı güvenle bırakıyoruz. Bence çok güzel bir proje” diye konuştu. “Kreş çok kaliteli yapılmış ve her şeye önem verilmiş” Yusuf Kenan Bozdağ, oldukça heyecanlı olduklarını ifade ederek, “Çocuklar çok heyecanlı. Fazla bir sıkıntı yaşamadık. Gelir gelmez çocuklar sınıfa giriş yaptı. İçerisi çok güzel. Bu, belediyenin bize vermiş olduğu büyük bir avantaj. Yakında oturuyorum. Dışarıdaki kreşlere göre çok daha güzel, kaliteli yapılmış ve her şeye önem verilmiş. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.