GÜNDEM - 31 Ekim 2014 Cuma 17:11

‘Usta gazeteci’ Uğur Dündar adresleri karıştırdı

A
A
A
‘Usta gazeteci’ Uğur Dündar adresleri karıştırdı

Deneyimli haberci Uğur Dündar, bir köşe yazısında işadamı Fahrettin Tivnikli ile IŞİD terör örgütüne destek verdiği ileri sürülen internet sitesinin domain sahibi Zeynel Abidin Kaya’nın adreslerini karıştırınca Tivnikli yasal yollarla Dündar’dan bu hatanın düzeltilmesini istedi.

Deneyimli gazeteci Uğur Dündar, 29 Ekim tarihli Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan ‘Derin Yorum’ isimli köşesinde yer alan ‘Cumhuriyet İslam Devletine mi Dönüşüyor’ başlıklı yazısında IŞİD terör örgütü lehine haberler yaparak destek veren bir internet sitesinin domain sahibi olan Zeynel Abidin Kaya’nın adresi ile Fahrettin Tivnikli’nin ortağı olduğu Erdem Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş.’ye ait Özel Ümraniye İrfan Lisesi’nin adreslerini birbiriyle karıştırdı.

Tivnikli, bunun üzerine yasal yollarla Dündar’dan bu hatanın düzeltilmesini istedi. Tivnikli’nin avukatı Hüseyin Arabacı, Uğur Dündar’ın bu yolla müvekkili ve ortaklarının isimlerini terör örgütü ile ilişkilendirmek istediğini savundu. 

MAHALLELER KARIŞINCA YANLIŞ İSİM ORTAYA ÇIKTI 
Avukat Arabacı yaptığı açıklamada, terör örgütüne destek verdiği iddia edilen sitenin domain sahibi Zeynel Abidin Kaya’nın adresi ile müvekkili Fahrettin Tivnikli’nin ortağı olduğu Erdem Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş.’nin adresinin karıştırıldığını belirterek, “Atakent ve Aşağı Dudullu mahalleleri, Ümraniye ilçesinin birbirine uzak iki farklı mahallesi olup, her ikisinde de Atakan Caddesi bulunmaktadır. Yazıda bahsedilen internet sitesinin sahibi şahıs ile müvekkilim Fahrettin Tivnikli’nin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Uğur Dündar’ın kaleme aldığı bu yazı ile birbirinden farklı adresler ilişkilendirilerek müvekkilimin ve terör örgütünün isimleri yan yana getirilmiş, kamuoyu üzerinde algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Gazete ve yazar, somut hiçbir delile dayanmayan tamamen hayal ürünü veriler ile müvekkilimizi lekelemeye, yıpratmaya ve bir algı yönetimi yapmaya çalışmışlardır.

Müvekkilimizin hiçbir zaman basın özgürlüğünü sınırlama gibi bir düşüncesi olmamakla beraber, mevzuubahis haber müvekkilimi hem sosyal yaşayışında, aile çevresinde hem de iş hayatında rencide etmiş, kendisi haksız yere suçlanmıştır. Basın doğru habercilik yapmak için özgür olmalıdır. Her fırsatta basın özgürlüğü ve hak ihlallerine değinerek bunları en aza indirme propagandası yapan Sözcü Gazetesi ve Uğur Dündar, Google üzerinden elde edilmiş veriler ile bu ihlallere sebebiyet vermemelidir.

‘Usta gazetecilik’, en azından bir adresin teyidi için çaba sarf etmeyi gerektirirdi’’ dedi. 
Avukat Hüseyin Arabacı, doğruluğu araştırılmadan elde edilen asılsız bilgilerin hakaret ve iftira içerikli olarak kamuoyuyla paylaşıldığını belirterek, konuyla ilgili yasal haklarını kullanacaklarını kaydetti. 

ABDULKERİM KANTARCIOĞLU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir