ASAYİŞ - 11 Mart 2010 Perşembe 14:25

Uyuşturucu bağımlısı gencin hazin sonu

A
A
A
Uyuşturucu bağımlısı gencin hazin sonu

Adana'da, tedavi olmak için Yeşil Kart çıkartan uyuşturucu bağımlısı genç, arkadaşının evinde ölü bulundu.

FATİH KEÇE/ADANA

Olay merkez Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi, 4204 Sokaktaki evde meydana geldi. İddiaya göre, annesi ve babası bir süre önce ayrılan Tolga Demir (19) arkadaşlarının evinde kalmaya aşladı. Annesi ve babası ayrıldığı için bunalıma giren genç yaklaşık 2 ay önce arkadaşları tarafından uyuşturucuya alıştırıldı.

Ancak Demir, daha sonra dayılarının kendisine sahip çıkmasıyla uyuşturucudan kurtulmak istediğini söyleyerek Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu. Ancak sağlık sigortası olmadığı için masrafları karşılayamayacağından hastanede tedavi olamadı. Bunun üzerine dayısı Hazret Akçalı, yeğenine Yeşil Kart çıkarmak için mücadele etti. Yeşil Kart 3 gün önce çıkarıldı ancak dayı yeğenini bir türlü bulamadı. Hastaneden yarına yani Cuma gününe randevu alan dayı, yeğenini ararken bugün sabahleyin arkadaşının evinde ölü olarak bulunduğu haberini aldı.

Tolga Demir, gece arkadaşı Murat D.’ye, "Ben yaşamak istemiyorum. Ölmek istiyorum" dedikten sonra yattı. Murat D. sabah kalktığında arkadaşının cansız bedeniyle karşılaştı. Olayı hemen polise bildiren Murat D. gözyaşlarına boğuldu. Yüksek dozda eroin aldığı bildirilen Demir'in kesim ölüm sebebi yapılacak otopsiden sonra belli olacak.

Bu arada olay yerine gelen dayı Hazret Akçalı ise gözyaşlarına boğularak, yeğenini 3 gündür aradıklarını ancak bir türlü bulamadıklarını belirterek, "Yeğenimi arkadaşları 2 ay önce uyuşturucuya alıştırdı. Ama o tedavi olmak için benimle hastaneye kadar gitti. Yarın tedavi olmaya başlayacaktı" dedi.

Tolga Demir'in arkadaşı Murat D. ise arkadaşının annesi ve babası ayrıldığı için kendilerinde kaldığını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir