EKONOMİ - 18 Mart 2018 Pazar 10:28

Vatandaş gramla alıyor! Fiyatı etle yarışıyor

A
A
A
Vatandaş gramla alıyor! Fiyatı etle yarışıyor

Tezgahlara yeni gelen taze fasulye ve sivri biber et fiyatıyla yarışıyor. Fiyatı pahalı olan taze fasulyeyi vatandaş gramla alıyor.

Antalya'da seralarda yeni hasadı yapılan taze fasulye ve sivri biber, yüksek fiyatıyla el yakıyor. Sivri biberin kilosu 12 liradan satılırken, taze fasulye ise 14 liradan alıcı bekliyor. Yarım kilo kıyma fiyatına satılan taze fasulyeyi vatandaşlar 250 veya 500 gram olarak alıyor. Fiyatı yüksek olduğu için sivri biber ve taze fasulyenin yanına kimse yanaşmazken, fiyatların bir ay daha böyle gideceğini belirten pazarcılar, "Taze fasulye ve sivri biber Antalya'da cam seralarda yeni hasat edilmeye başlandı. İlk hasat az olduğu için fiyatlar pahalı. Bu fiyatlar bir ay böyle gider. Fasulye bollaşınca fiyatlar düşer. Şu an vatandaşa pahalı geliyor. Taze fasulyeyi vatandaşlar yarım kilo ve 250 gram alıyor" dediler.  

Burak Türker

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de gecekondu alev alev yandı: Yaşlı kadını komşusu kurtardı Sarıyer’de kömürlükte başlayan yangın gecekonduya sıçradı. Tek katlı ev alevlere teslim olurken, içerde bulunan yaşlı kadını komşuları kurtardı. Yangın, önceki gün Baltalimanı Yaban Sokak’ta saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kömürlükte bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler gecekonduya sıçradı. 70 yaşındaki Zöhre Karaköçek evde oğluyla birlikte yaşıyordu. Ancak oğlu yangın çıkmadan önce evden ayrılmıştı. Karaköçek yangın başladığı esnada temizlik yaptığı için yangını fark etmedi. Çevredekilerin fark ettiği yangında yaşlı kadını komşusu kurtardı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık 1 saatlik uğraşın ardından yangını kontrol altına almayı başardı. Çatıya sıçrayan yangın kısa sürede evi tamamen küle çevirdi. Olaydan yara almadan kurtulan yaşlı kadına sağlık ekipleri önlem olarak müdahalede bulundu. “Hemen çıkalım ev yanıyor” Yaşlı kadını yangından kurtaran komşu Sevim Karabulut, “Komşum bana “şuraya bir bakar mısın ot yanıyor yoksa ev mi yanıyor?” dedi. Baktığımda evin kenarında bir şeylerin tutuşmuş olduğunu gördüm. Hemen içeri koştum o da evi süpürüyordu. Hemen çıkalım ev yanıyor dedim. “Nerede?” diye sordu. Hemen aldım onu attım dışarıya. Dışarı çıkarken bastonunu ve telefonunu istedi oğlunu aramak için onları alıp verdim. Benim de evin önünde kovam vardı. Onu aldım belki ben söndürürüm diye ama sönecek gibi değildi. Sonra çıktık, itfaiyeyede komşular haber verdi. Komşum engelli ama en azından yürüyebiliyor. Yürüyerek çıkardım dışarıya. Ardından komşular zaten yardıma geldi. Evi tamamen yandı bitti. Oğluyla beraber yaşıyor o da yangından 15 dakika önce işe gitmişti” diye konuştu. “Bir koku fark ettim” Duyduğu koku üzerine yangını fark eden Zekiye Sağmar, “Ben evdeydim ve bir koku fark ettim. Eşime sordum, dışarı çıktık bu evin yandığını fark ettik ama içeride biri var mıydı yok muydu ilk anda bilmiyorduk. Yaklaşık yarım saat yandıktan sonra itfaiye ekipleri geldi. Bir yaşlı kadın ve oğlu yaşıyor evde, kadın felçli. Yatalak değil ama zor hareket ediyordu. Komşular çıkarmışlar kadını dışarıya, Allahtan kendisine bir şey olmamış” dedi. “Yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu” Evin tamamen tutuştuğunu belirten Şehittin Yılmaz, “Ben yangını fark ettiğimde sular kesikti, ev tamamen tutuşmuştu, yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu. İtfaiyeye haber vermişler 15 dakika içinde geldiler. Evi süpürdüğü için yangını fark etmemiş komşu dışarı çıkarmış” ifadelerini kullandı.
Aydın Bozdoğan’da gençler buluştu Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Gençlik Buluşmaları’nda bir araya gelen gençler, hem eğlendi hem unutulmaz bir gün geçirdi. Bozdoğan Kaymakamlığı’nın koordinesinde Bozdoğan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün organizasyonuyla hayata geçirilen ‘Sazlı Sözlü Bozdoğan Gençlik Buluşmaları’nın ilki gerçekleştirildi. Gençlerin eğlenmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen Bozdoğanlı gençler ise hem eğlendi hem unutulmaz bir gün geçirdi. Rasim Menteşe Vakfı Konukevi’nde gerçekleştirilen etkinlikte gençler, hazırlanan programda sazlar eşliğinde türküler söylerken, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinliğin gençlerin sosyalleşmesi adına devam ettirileceği öğrenildi. Konu ile ilgili Bozdoğan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Gençlerimizin eğlenmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzce organize edilen etkinliğimizin Birincisi Rasim Menteşe Konukevi ev sahipliğinde müzik öğretmenlerimiz Ozan Bezci ve İlker Dikici’nin icra ettiği gitar ve bağlama eşliğinde gerçekleştirilmiştir. Gençlik Buluşmaları etkinliğimize Kaymakamımız İbrahim Gökçe, Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Madran, Gençlik ve Spor Müdürümüz Akif Türkkal ve 9. sınıf öğrencilerimiz ile gençlerimiz geniş katılım sağlamıştır. Etkinliğimizi gerçekleştirilmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.
Şırnak Cizre’de kaybolan kızın cenazesi Suriye’de bulundu Şırnak’ın Cizre ilçesinde 29 Mayıs’ta sabahın erken saatlerinde Dicle Nehri kenarına geldikten sonra kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki S.S.B.’nin cenazesi Suriye’nin Derik kentinde bulundu. Cizre’de İsmail Ebul-İz El-Cezeri Asma Köprüsü mevkiinde Dicle Nehri’ne düştüğü düşünülen 16 yaşındaki S.S.B.’nin cansız bedenine arama kurtarma çalışmalarının 7. gününde Suriye’nin Derik kentinde ulaşıldı. Köylüler tarafından bulunan S.S.B.’nin cenazesi ailesinin yapacağı teşhisten sonra Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. S.S.B.’nin cenazesinin teşhis için Derik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi. 29 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan 16 yaşındaki kızı bulmak için Şırnak, Diyarbakır ve Bitlis AFAD ekibi, Tatvan Emniyet Müdürlüğü Su Altı Gurup Amirliği ekipleri ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri havadan dron ile karadan kıyı kenarlarını, botlarla su üstünde ve balık adamlar da su altında yaptığı çalışmalarla devletin imkanları kayıp kız için kullanılmıştı. AFAD’tan açıklama Kayıp kız ile ilgili AFAD tarafından açıklama yapıldı. Şırnak AFAD Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Cizre ilçesi Atatürk Parkı Sahil Surları mevkiinde S.S.B. adlı kız çocuğu 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü 05.10 sıralarında Dicle Nehrine düştüğü ve kendisine ulaşılamadığı bilgisi alınmıştır. AFAD, emniyet ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirilmiş olup, arama çalışmalarına destek vermek üzere Şırnak AFAD koordinasyonunda; Tatvan su altı grup amirliği dalgıçları, Bitlis AFAD dalgıç ekibi, Diyarbakır AFAD su üstü ekipleri ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri ile müşterek arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Suriye- Irak sınırlarına kadar kıyı taramaları yapıldı. 03 Mayıs Pazartesi saat 22.30 sıralarında Suriye Derik bölgesinden gelen bir cesede ait fotoğraf Cizre Emniyetine bildirilmiştir. Emniyet tarafından ailesine teşhis edilen fotoğraftaki kişinin kayıp çocuklarına ait olduğu beyan edilmesi üzerine arama çalışmaları 04 Mayıs 2025 günü sonlandırıldı" denildi.