ASAYİŞ - 07 Ekim 2017 Cumartesi 14:37

Vatandaşın kabusu olan kadınlar yakalandı

A
A
A
Vatandaşın kabusu olan kadınlar yakalandı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda 8 ayrı hırsızlık olayına karışan 3'ü kadın 4 kişi yakalanırken, şahısların ikametlerinden çıkan malzemeler şok etti.

Edinilen bilgiye göre 6 Ağustos'da Hunat Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda ikamette bulunan 35 bin dolar değerinde mücevher çalındı. 19 Eylül tarihinde Köşk Mahallesi Garipçe Sokak'ta bulunan ikametten 6 parça ziynet eşyası çalındı. 10 Ağustos tarihinde ise Şeker Mahallesi Osman Kavuncu Caddesi üzerinde bulunan bir inşaat deposundan 6 bin 300 TL değerinde elektrik tesisat malzemesi çalındı. Ayrıca Develi ilçesinde ikametten LCD televizyon, Elagöz Mahallesi'nde bulunan ikametten 1 adet av tüfeği hırsızlığı ve 2 farklı ikametten de hırsızlık olayı gerçekleşti. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, alınan eşkal doğrultusunda şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Sabah saatlerinde belirlenen adrese yapılan operasyonda M. K., S. D., C. Ç. isimli kadınlar ve H K. yakalandı. Yakalanan şahıslardan M.K.'nın 8 ayrı suçtan mahkemece arandığı, H.K.'nin ise 16 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.

Ele geçirilenler şok etti

Öte yandan ikamette yapılan aramalarda çalıntı olduğu değerlendirilen 22 parça ziynet eşyası, 1 adet çalıntı tüfek, 1 adet çalıntı tv, çalıntı tesisat malzemeleri, şüphelilerin kapı açmakta kullandıkları aparatlar, 7 adet 6.35 çapta tabanca mermisi, iki saksı içerisinde dikili halde 2 kök hint keneviri, 4 ayrı kavanoz içerisinde toplam 300 gram ağırlığında toz esrar, plastik kap içerisinde toplam 500 gram ağırlığında kubar esrar ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemelere el konulurken, gözaltına alınan M. K., S. D., C. Ç. emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarıldı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.