SPOR - 25 Ağustos 2019 Pazar 13:57

Vedat Muriqi kaldığı yerden devam

A
A
A
Vedat Muriqi kaldığı yerden devam

Fenerbahçe’nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi geçen hafta Gazişehir Gaziantep’ten sonra dün de Medipol Başakşehir ağlarını sarstı. Geçen sezonun 31. haftasından bu yana her hafta gol sevinci yaşayan Muriqi, gol serisini de 6 maça çıkardı.

Geçtiğimiz sezon gol krallığı yarışını Çaykur Rizespor forması altında attığı 17 golle ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe’nin yeni forveti Vedat Muriqi, sezona iyi başladı. Ligin ilk haftasında Gazişehir Gaziantep filelerini sarsan Muriqi dün de Başakşehir deplasmanında gol sevinci yaşadı. 2018-2019 sezonunun 31. haftasında Rizespor formasıyla başladığı gol serisine Fener formasıyla da devam eden 25 yaşındaki oyuncu, seriyi 6 haftaya çıkardı. 

İşte Kosovalı futbolcu Vedat Muriqi’nin gol serisi:

2018-2019 sezonu
31. hafta Ankaragücü (1)
32. hafta Galatasaray (1)
33. hafta Alanyaspor (1)
34. hafta Trabzonspor (1)

2019-2020 sezonu
1. hafta Gazişehir Gaziantep (1)
2. hafta Medipol Başakşehir (1)  

Güven Mert Ercan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’nin Çiftlik Mahallesi’nde ilçe belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu tespit edilen Tiny House türü yapıların kaldırılması için harekete geçti. Büyükşehir ekipleri, bölgede bulunan imara aykırı yapıların da yıkımını yaparak molozları temizledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı etkin mücadele veriyor. Çeşme’nin Çiftlik Mahallesi Altınkum Pırlanta Sitesi yanında bir arazide Tiny House olarak adlandırılan ruhsatsız evlerin kaldırılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, alandaki imara aykırı yapıları da yıktı. Yurttaşların şikayeti üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir kişinin kendi arazisi üzerinde kurduğu ve Çeşme Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce ruhsatsız olduğu tespit edilen ve mühürlenen Tiny House’ların kaldırılması için sahiplerine tebligat yaparak süre verdi. Ayrıca bazı Tiny House’lar arasında betonarme bir yapı oluşturulduğu ve bu yapı üzerine su deposu ile çanak anten konulduğu belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce verilen sürenin sonunda Çiftlik Mahallesi’ndeki arazide yer alan Tiny House’lar sahiplerince kaldırıldı. İzmir Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Çeşme Belediyesi ekipleri, iş makineleri ile yıkım kararı alınan yapıların yanı sıra ahşap teras, müştemilat, sundurma ve betonarme su deposunu yıktı. Alandaki molozlar da ekipler tarafından temizlendi. Bölgede kaçak yapılaşmanın tekrarlanmaması için de ilçe belediyesinin gerekli kontrolleri yapması istendi.
Yalova Genç yetenekler Türkiye Şampiyonası biletini kaptı Yalova, 2023-2024 sezonu Okul Sporları Masa Tenisi Küçük (Erkek-Kız) müsabakalarına ev sahipliği yaparak genç sporcuları ağırladı. Bu heyecan dolu etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli sporcular mücadele etti. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Özel Yalova Güçlü Ortaokulu ise gösterdikleri performansla dikkatleri üzerlerine çekti. Türkiye Şampiyonası biletini alarak başarılı bir çıkış yakalayan okullar, gelecek müsabakalara umutla bakıyor. 90. Yıl Spor Salonu’nda 26-28 Nisan tarihleri arasında yapılan maçlarda erkeklerde İstanbul’dan Özel Güneşli Final Ortaokulu ve FMV Özel Ispartakule Işık Ortaokulu, Eskişehir’den Özel Yeni Yol Ortaokulu, Sakarya’dan Akyazı İmam Hatip Ortaokulu ve Pınarlıbacı Ortaokulu, Bilecik’ten Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu, Bursa’dan Sadettin Türkün Ortaokulu, Düzce’den Hürriyet Ortaokulu, Kütahya’dan Ressam Abdullah Taktak Ortaokulu ile Yalova’dan Özel Yalova Güçlü Ortaokulu mücadele etti. Kızlarda Sakarya’dan Şehit Mahmutbey Ortaokulu, Düzce’den İlhami Reyhan Turan Ortaokulu, Eskişehir’den Namık Kemal Ortaokulu, Kocaeli’nden Körfezkent Emlak Konut Ortaokulu, Kütahya’dan 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu, İstanbul’dan Hacı Mehmet Cingil Ortaokulu ve Şeyhli Ortaokulu’nun yanı sıra ilimizi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu temsil etti. Organizasyonun ilk gününde teknik toplantı ve kura çekimi gerçekleştirilirken, ikinci gün erkekler ve kızlarda ilk 3 tur müsabakaları yapıldı. Üçüncü günde 4-5 ve 6. maçları oynadıktan sonra dereceye giren okullar ödüllendirildi. Erkeklerde birinciliği Özel Güneşli Final Ortaokulu, ikinciliği FMV Özel Ispartakule Işık Ortaokulu kazanırken üçüncülü kupasının sahibi Özel Yalova Güçlü Ortaokulu oldu. Kızlarda ise Şehit Mahmutbey Ortaokulu şampiyonluğa uzanırken, Mehmet Akif Ortaokulu ikinciliği, üçüncülüğü Namık Kemal Ortaokulu kazandı. Dereceye giren okullara kupa ve madalyalarını Spor Hizmetleri Müdürü Murat Altuntaş, Spor Şube Müdürü Musa Aslan, uluslararası hakem Zeynep Süslü, Masa Tenisi İl Temsilcisi Feridun Toparlak takdim etti.
Adana Adana’da buğday hasadı başladı, verim yüzleri güldürdü Stratejik öneme sahip birçok ürünün hammaddesi olan buğdayın, Adana’da hasadı başladı. Türkiye’nin en önemli hububat üretim merkezlerinden Adana’da buğdayda hasat başladı. Birçok ürünün hammaddesi olan ve savaşlar nedeniyle stratejik öneme sahip buğday için biçerdöverler Çukurova’daki tarlalarda çalışmaya başladı. Türkiye’nin ilk buğday hasadının yapıldığı ve ihtiyacın yaklaşık yüzde 4’ünü karşılayan Adana’da kıyı şeridi dışındaki bölgelerde üretim yapan çiftçiler ise ürünlerinin olgunlaşmasını bekliyor. Bu yıl kent genelinde 1 milyon 330 bin dekar buğday ekildi. Dönüm başına ortalama 500 ile 600 kilogram arasında verim alınan buğdayda toplamda ise 1 milyon tona yakın rekolte bekleniyor. “Verimi iyi bekliyoruz” Hasat sırasında İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Adana’da ilk turfanda buğday hasadı başladı. 50 dönüm alanda bugün buğday alanı yapılıyor. Kurak bir alanda olmamıza rağmen dönüme 600-650 kilogram verim bekliyoruz. Bundan sonra burada ki hasat ovaya doğru ilerleyecek. Adana’nın tamamında verimi iyi bekliyoruz” dedi. “Çiftçiler buğdayını ucuza satmasın” Çiftçilere buğdayların Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) satılması gerektiğini anlatan Doğan, “Lisanslı depolar bütün çiftçilerin buğdayını alacak. Çiftçiler buğdayını ucuza satmasın. Önümüzdeki günlerde buğday fiyatları açıklanınca lisanslı depolara çiftçi buğdayını döksün. Oradan alacağı elektronik ürün senediyle satışı TMO’ya gerçekleştirebilir. Bizler fiyatları bu sene ton başına 15 bin lira bekliyoruz. Prim desteğinin de ovada 1, kıraç bölgelerde 2 lira olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fiyatların çiftçiyi sevindirmesiyle gelecek sene ekim alanlarının daha da artacağını sözlerine ekledi.