DİĞER SPORLAR - 08 Eylül 2021 Çarşamba 15:22

Volkan Gökçek, Paris'te tarih yazacak

A
A
A
Volkan Gökçek, Paris'te tarih yazacak

Merkezi Hamburg’da bulunan ve dünyanın dev boks kulüpleri arasında yer alan Türk boks kulübü EC BOKSİNG dövüşçüleri Fransa, İngiltere ve Amerika’da ringe çıkmaya hazırlanırken, bokstaki en büyük ümidimiz olan Volkan Gökçek, 10 Eylül cumartesi gecesi Fransa’da yumruk sallayacak.

EC BOKSİNG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ceylan, kulübünün boksörlerinden eski dünya şampiyonu İgor Michalkin’in de aynı gece ringe çıkarak, Avrupa Şampiyonluğu için mücadele vereceğini vurgulayarak, "Volkan, bizim gelecekte dünya şampiyonu olabilecek ümidiyle baktığımız genç yeteneklerimizden birisidir, bu yüzden her maçı bizim için büyük önem arz ediyor. Kendisine direkt olarak yüksek seviyelerden rakipler seçiyoruz. Şu anki rakibi Fransız Kaoussou Cisse, beş maçın hepsini kazanırken, üçünü nakavtla sonlandırmış. Volkan da altı maçın hepsini kazanırken dördünü nakavtla almış olan başarılı bir sporcudur. Yani bu bir yumurta dövüşü gibi olacak kaybeden karnesine büyük yara alacak" şeklinde konuştu.

EC BOKSİNG Başantrenörü Bülent Başer, dünya devlerini başkent Ankara’da çalıştıracağını vurgulayarak, "Ağır sıklette Avrupa Şampiyonu Christian Hammer ve gelecekte dünya şampiyonu olmasına kesin gözüyle bakılan Viktor Faust’u Ankara’da kampa alacağız. Bu kamp çalışmalarımız dünya medyası tarafından yakından takip edilecek. Ülkemizin tanıtımını yaparken, profesyonel boksun merkezi yapmaya çalışacağız, ayrıca genç boksörlerimiz de bu elit sporculardan taktik öğrenme fırsatı yakalayacaklardır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İkinci raundun sonunda lider İtalyan De Leo Turkish Airlines Open’ın ikinci günü sonunda İtalyan Gregorio De Leo liderliğe yükseldi. Antrenman raundu oynamadan sahaya çıkan De Leo’nun bir stroke gerisinde İsveçli Jens Dantorp, İngiliz Sam Bairstrow, İspanyol Alejandro Del Rey ve Yani Zelandalı Kazuma Kobori zirve takibini sürdürdü. Golf dünyasının en iyilerini Antalya’da buluşturan Turkish Airlines Open’ın ikinci gününde zirve mücadelesi kızıştı. 32 ülkeden 156 oyuncunun katıldığı turnuvanın ikinci gününü 68 vuruşla (-4) bitiren İtalyan Gregorio De Leo toplamda 137 vuruşla (-7) liderliğe yükseldi. 26 yaşındaki oyuncu Regnum, National Golf Kulübü’ndeki ikinci raundu beş birdie ve bir bogey ile tamamladı. Çarşamba akşamı Antalya’ya geldiğini ve antrenman raundu oynamadan sahaya çıkmak zorunda kaldığını belirten Gregorio De Leo, "Regnum, National Sahası çok zor ve stratejik bir saha. İlk gün edindiğim tecrübelerle ve caddie’min yardımıyla iyi bir skor yaptığımı düşünüyorum" dedi. 2 milyon 750 bin dolar toplam ödüllü turnuvada De Leo’nun bir stroke gerisinde dört oyuncu zirve iddiasını sürdürdü. İngiliz Marcus Armitage ile birlikte 68 (-4) oynayarak günün en iyi skoruna imza atan Yeni Zelandalı Kazuma Kobori, İsveçli Jens Dantorp, İngiliz Sam Bairstrow ve İspanyol Alejandro Del Rey, ilk 36 çukur sonunda 138 vuruşla (-6) ikinciliği paylaştı. İlk günün lideri İsveçli Mikael Lindberg ise üç bogey ve iki birdie yaptığı ikinci raundu 73 vuruşla (+1) tamamladı ve genel sıralamada altıncılığa geriledi. Türk sporcular elemeyi geçemedi Turkish Airlines Open’da Türkiye’yi temsil eden dört oyuncu; Leon Açıkalın, Mutlu Güner, Taner Yamaç ve İbrahim Tarık Aslan (amatör) 36 çukur sonunda en başarılı 79 oyuncu arasına kalamayarak hafta sonunda mücadele etme şansını kaybetti. Türk oyuncular arasında en başarılı isim turnuvayı 149 vuruşla (+5) tamamlayan Leon Açıkalın olurken, 2018 Britanya Açık birincisi Francesco Molinari de cut’ı geçemedi. Turnuva 3 Mayıs Pazar günü sona erecek.
Osmaniye Osmaniye’de silahlı saldırı kamerada: 2 kişi yaralandı Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde iki grup arasında çıkan tartışmada pompalı tüfekle açılan ateş sonucu 2 kişi yaralandı. Olay anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, dün gece saatlerinde Toprakkale ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerindeki bir market önünde karşılaşan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında gruptaki kişilerden biri, yanında bulunan pompalı tüfekle ateş açtıktan sonra araçla kaçtı. Silahla açılan ateş sonucu, olay yerinde bulunan ve kavgayla ilgilerinin olmadığı öne sürülen Kadir K. ile Ahmet Taha Ş., saçmaların isabet etmesiyle yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, kendi imkanlarıyla Osmaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek tedavi altına alındı. Yaralılardan Ahmet Taha Ş.’nin durumunun ağır olduğu, ilk müdahalenin ardından Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan, yaşanan silahlı saldırı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde silahın ateşlendiği anlar ile çevrede yaşanan panik dikkat çekti. Polis ekipleri kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.