SAĞLIK - 04 Temmuz 2022 Pazartesi 12:49

Vücuduna yapışan kene acil serviste çıkarıldı

A
A
A
Vücuduna yapışan kene acil serviste çıkarıldı

Konya’nın Kulu ilçesinde bir kişinin vücuduna yapışan kene acil serviste çıkarıldı. Uzmanlar, kene vakalarında sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini belirtti.

Edinilen bilgiye göre, Kulu'ya bağlı Kömüşini Mahallesinde yaşayan 65 yaşındaki M.T’nin arazide oturduğu sırada vücudunda kaşıntı meydana geldi. Kaşıntı geçmeyince kontrol eden M.T. kasık bölgesine yapışan keneyi fark etti.

M.T. bunun üzerine Kulu Devlet Hastanesi Acil Servisine müracaat etti. Acil serviste uzman doktor tarafından müdahale edilerek M.T'nin vücuduna yapışan kene çıkarıldı. M.T’ye tahliller yapıldı.

Yaz aylarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve başka hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten acil servis doktoru, uyarılarda bulunarak, tedbir olarak yol kenarlarında, çayırlık alanlara, hayvanların otlatıldığı yerlerde piknik yapılmaması, oturulmaması, gerekirse oturulacak yere açık renkli sergiler serilerek kene ve diğer zararlı böceklerin görülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Ömer Keleş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesi vatandaşının yardımına koşuyor Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü belediyeye eşya bağışlayan vatandaşların eşyalarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Yunusemre Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında. Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan ikinci el ev eşyası hizmetiyle yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Eşya bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kullanılabilir durumda olan ev eşyaları müdürlük ekipleri tarafından adreslerinden alınarak ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Yapılan hizmetin vatandaş odaklı olduğunu belirten bağışçı Abudder Yıllık yapılan bağışların gerekli yerlere ulaştığını belirtti. Yıllık, “Evimizde bulunan eşyaları yenilemiştik. Kullanılabilecek durumda olan ev eşyalarımızı da belediyemiz ikinci el ev eşyası dağıtımı yapan ekiplerimize teslim ettik. Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimizin destekleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşımıza bu eşyaların ulaştırılacak olması bizi memnun etti. Yapılan hizmetten dolayı belediyemize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar taleplerini 444 62 09 numaralı Yunusemre Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden belediyeye iletebiliyor. Aynı zamanda vatandaşlar Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelerek dilekçe ile de başvuruda bulunabiliyor.