SPOR - 24 Temmuz 2017 Pazartesi 11:45

Welinton Souza Silva, Alanyaspor’da

A
A
A
Welinton Souza Silva, Alanyaspor’da

Alanyaspor, geçtiğimiz sezon Katar’ın Al-Khor takımında forma giyen 28 yaşındaki Brezilyalı stoper Welinton Souza Silva ile 1+2 yıllık sözleşme imzaladı.

Alanya Cengiz Aydoğan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine futbolcunun yanı sıra Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu katıldı. Hasan Çavuşoğlu, Brezilyalı Welinton için aldıkları referansların çok iyi olduğunu anlatarak, "Teknik heyet ve scout ekibimiz tarafından izlenen bir oyuncuydu. Breziya Serie A’da uzun yıllar oynadı. Flamengo’da şampiyonluk yaşadı. Stoper bölgesinde de eksiklerimiz vardı. Çok katkı sağlayacağını inanıyor, kendisine hoş geldin diyorum. İnşallah camiamıza hayırlı uğurlu olur" dedi.

Welinton Souza Silva ise "Her şeyden önce böyle bir transferin gerçekleştiği için çok mutluyum. Burada çok güzel karşılandım, daha önce de Alanya şehri hakkında bilgilerim vardı, referanslar çok iyiydi. Başkanımız, yönetim kurulumuz ve beni tercih edenleri yanıltmayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Alanyaspor için çok güzel bir sezon geçecek, bunun için her şeyi yapacağım" şeklinde konuştu.
Daha önce Bülent Uygun’un çalıştırdığı Katar’ın Umm Salal, Alex De Souza’nın da formasını giydiği Coritiba ve Vagner Love’ın oynadığı Flamengo formasını terleten Welinton 8 kez de Brezilya U20 Milli Takımı’na seçilmişti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: "Emekçiye yaraşır şekilde 1 Mayıs’ı kutladık" Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Emekçiye yaraşır şekilde 1 Mayıs’ı kutladık" dedi. İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamasında bir grup tarafından polise yapılan saldırıyı kınayan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "İstanbul’da Taksim Meydanı’na ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıranları kınıyorum. Yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. 1 Mayıs’ı ideolojik zemine oturtmaya çalışanlara karşı Memur-Sen olarak yıllardır mücadele ediyoruz. Elbette sorunlarımızı haykıracağız, taleplerimizi dile getireceğiz. Ama asla ülkemizi kaosa sürüklemeyeceğiz. Memur-Sen olarak her zaman milletimizin yanında yer aldık, milletimizin çıkarlarını gözeten bir anlayışı benimsedik. Memur-Sen milletin ta kendisidir, Memur-Sen Anadolu’dur" ifadelerini kullandı. "Emekçiye yaraşır şekilde 1 Mayıs’ı kutladık" Memur-Sen’in binlerce emekçinin katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Samsun’da kutladığını dile getiren Doğan, "Binlerce emekçinin katılımıyla Samsun tarihi bir ana şahitlik etti. Sorunlarımızı haykırdık, taleplerimizi dile getirdik. Emekçiye yaraşır şekilde 1 Mayıs’ı kutladık. Gelir dağılımında ve vergide adaletin sağlanması, adil bölüşümün tesis edilmesi için ses yükselttik. Kira yardımı, dayanışma aidatı, 1. dereceye 3600 verilmesi, bayram ikramiyesi, yardımcı hizmetler sınıfının genel idari hizmetlere aktarılması gibi birçok genel talebimizi yineledik" diye konuştu. "Taleplerimiz sağlık sistemi açısından önemli" İnsanların sağlığı için gece gündüz görev yapan sağlık profesyonellerinin 1 Mayıs’ta da görevinin başında olduğunu hatırlatan Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Şu an hekimimiz, hemşiremiz, ebemiz, 112 çalışanımız, sosyal hizmet uzmanımız, yani tüm sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerimiz görevlerinin başında insanımız için mücadele ediyor. Bizler sadece ve sadece alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Nöbet ücretlerinin günümüz ekonomik şartları dikkate alınarak artırılması, gece çalışma tazminatı ödenmesi, sağlık profesyonellerinin giydiği formanın özel görev kıyafeti sayılması, sosyal hizmet tazminatının kapsamının genişletilmesi gibi sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerimiz için birçok talebimiz var. Bu taleplerimizi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kez daha yineliyoruz. Sağlık-Sen olarak taleplerimiz karşılık bulana kadar mücadele etmeye, gündemde tutmaya devam edeceğiz. Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Omuz omuza kutlayacağımız nice 1 Mayıslara. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın Sağlık-Sen, yaşasın Memur Sen."
Diyarbakır Uzmanından polen alerjisi uyarısı Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Murat Acar, polen alerjisi uyarısında bulundu. Dr. Acar, baharın gelişi; doğanın canlandığı ve adeta yeniden doğduğu mevsimsel bir değişimi ve dönüşümü beraberinde getirirken bu değişimin, özellikle allerjen bünyeye sahip olanlar için hayatı zorlaştıran bir faktöre de dönüşebildiğini söyledi. Allerjen bünye denildiğinde akla ilk gelen etkenlerin başında polenlerin geldiğini söyleyen Dr. Acar, sonbahar ve ilkbahar aylarında mevsimsel değişikliğe bağlı olarak ortaya çıkan polen alerjisinin dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Polen alerjisinin; bahar aylarında ortaya çıkan ve genellikle ağaç, çimen ve yabani ot polenlerinin tetiklediği mevsimsel bir alerji türü olduğunu ifade eden Dr. Acar, "Polenlere alerjisi olan kişilerin bağışıklık sistemi, bazı kimyasallar salarak bir reaksiyon gösterir. Bu durumun, burunda tıkanıklık ve akıntı, öksürük, gözlerde sulanma ve kızarıklık, burun ve gözlerde kaşıntı gibi belirtiler ortaya çıkarır. Eğer belirtiler kişinin günlük aktivitelerini etkileyecek düzeyde şiddetliyse, bir sağlık kuruluşuna başvurmakta fayda vardır. Polen alerjisinin tedavisinde en iyi önlem allerjiyi tetikleyen etkenlerden kaçınmaktır. Ancak, bu her zaman mümkün olmayabilir. Önleyici tedbirler alınmasına rağmen şikayetler devam ederse, antialerjik ilaçlar ve alerji aşılarının tercih edilebileceğini; ilaç tedavisinin, doktor kontrolünde ve mutlaka reçete ile yapılması gerekir" dedi. Dr. Murat Acar, belirtiler kişinin günlük aktivitelerini etkileyecek düzeyde şiddetliyse, bir sağlık kuruluşuna başvurmayı, dışarıda şapka ve güneş gözlüğü takmak, sık sık duş alarak, saçları ve vücudu polenlerden arındırmak, rüzgarlı ve polen yoğunluğunun fazla olduğu havalarda dışarı çıkmamak gerektiğini söyledi.
Aydın Aydın’da Fiziksel Etkinlik Oyunları etkinliği gerçekleştirildi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarının katılımıyla düzenlenen Okul Sporları faaliyetleri kapsamında, ilkokul ve ortaokul kademelerinde öğrenim gören çocukların katıldığı Fiziksel Etkinlik Oyunları (İFET) etkinlikleri, Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleşti. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, çocuklar için bedensel sağlığın ve sporun önemi bir kez daha vurgulandı. Toplam dört sınıfa ve kategoriye ayrılan etkinliklerde öğrenciler, spor ve rekabet dolu anlar yaşadı. Toplam 12 okulun katıldığı 1. sınıflar çift ayak atlama oyununda, öğrencilerin enerjisi ve yetenekleriyle dolu anlar yaşanırken Ekrem Çiftçi İlkokulu birinci, Halide Hatun İlkokulu ikinci, Aliya İzzet Begoviç İlkokulu üçüncü oldu. Toplamda 11 okulun katıldığı ve okulların yoğun rekabetine sahne olan 2. sınıflar daire içinde bayrak koşusunda Aliya İzzet Begoviç İlkokulu birinci, Cumhuriyet İlkokulu ikinci, Ekrem Çiftçi İlkokulu üçüncü oldu. Katılımın yüksek olduğu 3. sınıflar el değdirerek bayrak koşusunda Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu birinci, Ekrem Çiftçi İlkokulu ikinci, Yedi Eylül İlkokulu üçüncü. Toplamda 13 okulun mücadele ettiği 4. sınıflar halat çekme oyununda, Aliya İzzet Begoviç İlkokulu birinci, Halide Hatun İlkokulu ikinci, Cumhuriyet İlkokulu üçüncü oldu. Etkinliğin finalinde İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Ekici, başarı gösteren sporculara madalyalarını takdim etti. Madalya törenine Efeler Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve Gençlik Spor Okul Sporları Şube Müdürü de katılarak öğrencileri tebrik etti.