EKONOMİ - 16 Kasım 2017 Perşembe 02:34

Wells Fargo 3,5 milyon dolar para cezasını ödemeyi kabul etti

A
A
A
Wells Fargo 3,5 milyon dolar para cezasını ödemeyi kabul etti

ABD'nin en büyük bankalarından Wells Fargo, ABD Sermaye Piyasası Kuruluna (SEC), usulsüz faaliyetleri nedeniyle 3 milyon 500 bin dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

ABD'nin en büyük bankalarından Wells Fargo, ABD Sermaye Piyasası Kuruluna (SEC), usulsüz faaliyetleri nedeniyle 3 milyon 500 bin dolar para cezası ödemeyi kabul ettiğini duyurdu. Wells Fargo'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin iştiraklerinden Wells Fargo Advisors, SEC ile yaptığı anlaşma kapsamında 3 milyon 500 bin dolar ceza ödeyecek.

2016 yılı Eylül ayında 2 milyonun üzerinde mevduat ve kredi kartı hesabını müşterilerinden izinsiz ve gizli açtığı gerekçesiyle 185 milyon dolar tutarında para cezasına çarptırılan Wells Fargo, yine geçen yıl Şubat ayında da finansal kriz öncesi verdiği konut kredilerinde yaptığı suistimallerden ötürü 1 milyar 200 milyon dolar uzlaşma bedeli ödemişti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Partili Raşit Ocak: "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimden sonra DEM’li belediyelerin bazılarının işçi çıkarmasına tepki göstererek, "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" dedi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimin ardından DEM’li belediyelerin ilk icraatının işten çıkarmalar ve emekçileri işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamaları olduğunu ileri sürdü. Ocak, "Belediyelerde işçi kıyımı devam ederken, şimdi de eski çalışan emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, kadrolarına bakılmadan temizlik işleri müdürlüğü emrinde görevlendirilmeye başlandı. Özetle DEM’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu DEM’li belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız. İşten çıkartma, iş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize emekçilerimize yönelik baskı, tehdit, işten çıkarmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.