ASAYİŞ - 24 Kasım 2017 Cuma 09:28

Yanan elektrik kablolarını çiçek sular gibi söndürmeye çalıştı

A
A
A
Yanan elektrik kablolarını çiçek sular gibi söndürmeye çalıştı

Halkalı'da sokakta bulunan elektrik kablolarının yanması sonucu çıkan yangına bir mahalle sakini hortumla su tutarak müdahale etti. Evinin camından hortumla su dökülen tehlike dolu o anlar vatandaş kamerasına yansırken ilginç görüntüler oluştu.

Halkalı'da elektrik direklerindeki hatlarda meydana gelen patlama mahalle sakinlerini sokağa döktü. Bir anda alev alan kablolar nedeniyle vatandaşlar durumu itfaiye bildirdi. Bu sırada bir vatandaş ise yanan kablolara evinin camından hortumla su tutarak müdahale etti. Suyun iletken olması büyük bir tehlike oluştururken şans eseri olaydan kimse yara almadan kurtuldu. Vatandaşın bu müdahalesi mahalle sakinleri tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

Esnaf olarak çok mağdur olduklarını söyleyen Mehmet Karayılan, “Bir seneden beri 15-16 kere elektriğimiz bu şekilde gidiyor. Buranın tesisatı çürümüş. Bu şekilde bağlanıp gidiliyor. Bu şekilde çözüm olmaz. Bunu yer altına alabilirler. Başka bir çözüm olabilir. Esnaf olarak çok mağdur durumdayız. Motor sistemlerimiz, ışık sistemlerimiz yanıp gidiyor. Burada evlerinde jeneratör olmayan insanlar var. Kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz? Her elektrik gidip geldiğinde 400-500 liralık motorlarımız yanıyor. Bizim gibi bir esnafın gücü ne?” dedi.

Elektrik kablolarındaki yanmaları havai fişek gösterilerine benzeten mahalle sakini Gürkan Danki, “Yakında orada bir masa kurup kabloların patlamasını bekleyecek duruma geldik. Son iki günden beri saat 18.00’de gidiyor gece 00.00-01.00 gibi geliyor. Bugün daha da erken oldu. Bugün de öğlen 13:00’de gitti. Hala daha enerji yok. Geçen gün patlamalar yaşanırken kablolar yanmaya devam ederken komşumuz camdan hortumla su tutuyor” dedi.
Elektrik kesintilerinin devam ettiği mahallede ekipler çalışma başlattı. Kesintilerden dolayı elektronik eşyaları zarar gören mahalleli sokağa döküldü. Vatandaşlar şimdi en kısa zamanda sorunlarının çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor. 

Caner Sönmez - Volkan Kayalar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.