EKONOMİ - 26 Haziran 2020 Cuma 17:03

Yasin Hacıoğlu: 'Çalışmalarımızı sürdürerek sermayeyi daha fazla yükseltmeyi hedefliyoruz'

A
A
A
Yasin Hacıoğlu: 'Çalışmalarımızı sürdürerek sermayeyi daha fazla yükseltmeyi hedefliyoruz'

Türk maden devi Hacıoğlu Madencilik, sermayesini 1 milyar liranın üzerine çıkararak sermayesini 1 milyar liranın üzerine çıkaran ilk şirket oldu. Firmalarının Dünya'nın en önemli maden şirketlerinden biri haline gelmesinin kendilerini çok gururlandırdığını söyleyen Hacıoğlu Madencilik CEO'su Yasin Hacıoğlu, "Afrika başta olmak üzere birçok kıtada çalışmalarımızı sürdürerek bu sermayeyi daha fazla yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi.

Türk maden devi Hacıoğlu Madencilik, SPK onayının ardından 850 milyon TL olan sermayesini 1 milyar 20 milyon TL’ye çıkardı. Bu sermaye arttırımı ile şirket, 1 milyar 20 milyon TL şirket sermayesine ulaşan ilk maden şirketi oluğu açıklandı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Hacıoğlu Madencilik CEO'su Yasin Hacıoğlu, "Afrika başta olmak üzere birçok kıtada çalışmalarımızı sürdürerek bu sermayeyi daha fazla yükseltmeyi hedefliyoruz. Ülkemizde de madencilik sektörü giderek yükselişe geçmiş durumda umarım tüm dünya da adından söz ettirecek Türk şirketler çıkmaya devam edecektir." dedi.

Bunun yanı sıra 1986 yılında kurulan firmalarının Dünya'nın en önemli maden şirketlerinden biri haline gelmesinin kendilerini çok gururlandırdığını söyleyen Hacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Son 10 yıldır özellikle Afrika kıtasında çalışmalarımızla Türk firmaların da madencilik sektöründe söz sahibi olduğunu kanıtladık. Bu başarımızın ardında çalışanlarımızın da desteğini asla unutmamak gerekiyor. Umut ediyorum ki madencilik sektörünün temsilcileri olarak bizler kısa sürede çalışmalarımızla bütün Dünya'da adından daha da söz ettirerek ,Türkiye'nin hedeflerinin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağız."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.