GÜNDEM - 05 Kasım 2016 Cumartesi 15:17

Yaz sebze ve meyvelerinin yerini kışlıklar almaya başladı

A
A
A
Yaz sebze ve meyvelerinin yerini kışlıklar almaya başladı

Afyonkarahisar’da yazlık meyve sebzeler tezgahlarda son günlerini yaşarken, vatandaşların ise özellikle C vitamini bakımından zengin olan mandalina ve portakal gibi kışlık meyvelere rağbet göstermeye başladıkları aktarıldı.

Kentte uzun yıllardır manav esnafı olarak hizmet veren Hancıoğlu Manavı sahibi Ali Hancıoğlu, yazlık meyve ve sebzelerin yerini havaların soğumaya başlamasıyla kışlık sebze ve meyvelere bırakmaya başladığını kaydetti. Hancıoğlu üzüm, kavun ve armut gibi yazlık meyvelerin tezgahlarda halen satışta olduğunu ve fiyatlarının da soğuk havaya rağmen iyi olduğunu belirtti. Müşterilerin gribal enfeksiyonlara karşı yaz sebze ve meyvelerinden daha çok kışlıkları tercih ettiğini ifade eden Hancıoğlu, “Kış mevsiminin yaklaşması ile kışlık sebze ve meyveler tezgahlarımızda bulunmaya başladı. Kavun, karpuz, şeftali ve armut yerine elma, portakal, mandalina, greyfurt ve nar gibi C vitamini ağırlıklı meyveler yerini almıştır. Sebze olarak da pırasa, ıspanak, karnabahar, brokoli gibi sebzelerimiz mevcuttur. Bu sene fiyatlarda bir artış olmadı yazın sattığımız aynı fiyatlardan devam ediyor. Üzüm 3, armut 4 TL, kavunun kilogram fiyatı 2 TL, karpuzun ki ise 75 kuruş. Bunlar son demlerini yaşadıkları için müşteriler daha ziyade kışlık sebze ve meyveleri tercih ediyorlar. Kışlık meyvelerde gribal enfeksiyonların artması ile mandalina, portakal, greyfurt gibi C vitamini yüksek olan meyveler daha revaçta. Mandalina 2, portakal da 3 TL’den satılıyor” diye konuştu.

Müşteriler ise kışlık sebze ve meyveleri mevsimi olmasından dolayı daha çok tercih ettiklerini dile getirdiler.

Gökten Ceylan 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.