EĞİTİM - 19 Eylül 2017 Salı 09:20

Yeni Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği Maddeleri Neler?

A
A
A
Yeni Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği Maddeleri Neler?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisansüstü eğitim öğretim yönetmelik değişikliği,16 Eylül 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki yeni yönetmelik ile ilgili ayrıntılar neler? Yayımlanan bu yeni yönetmelik ile beraber lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğinde ne gibi değişiklikler oldu? Detaylar bu haberimizde.

16 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazete'de, Yükseköğretim Kurulunun, Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin Değiştirilmesine Dair Yönetmeliği yayımlandı. Yönetmelik değişikliğine göre;

-Tezde başarılı olamayan öğrencilere talepleri halinde 17 nci maddenin dördüncü fıkrasına göre tezsiz yüksek lisans diploması verilir.”

Tez, sergi, proje, resital, konser, temsil gibi sanatta yeterlik çalışmasında başarılı olamayan öğrencilere talepleri halinde 26 ncı maddenin dördüncü fıkrasına göre tezsiz yüksek lisans diploması verilir.'' maddeleri eklendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin tam metni şöyle:

"20/4/2016 tarihli ve 29690 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 22 nci maddesinin altıncı fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Tezde başarılı olamayan öğrencilere talepleri halinde 17 nci maddenin dördüncü fıkrasına göre tezsiz yüksek lisans diploması verilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin altıncı fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Tez, sergi, proje, resital, konser, temsil gibi sanatta yeterlik çalışmasında başarılı olamayan öğrencilere talepleri halinde 26 ncı maddenin dördüncü fıkrasına göre tezsiz yüksek lisans diploması verilir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür."

Değişiklik maddeleri için TIKLAYINIZ. 

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği tam metni için TIKLAYINIZ.

Cem Radış

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisini Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirdi. İzmir’deki etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılım sağladı. Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisi Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirilirken, sabah saatlerinde düzenlenen İzmir’deki programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama büyük katkı sağladığını belirten İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı şunları ifade etti: “Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında yüz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızın bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”