ASAYİŞ - 13 Ekim 2016 Perşembe 14:26

Yer altındaki su sızıntısı 13 katlı binanın kaymasına neden oldu

A
A
A
Yer altındaki su sızıntısı 13 katlı binanın kaymasına neden oldu

Batman Belde Mahallesi'nde yer altındaki su sızıntısı 13 katlı bir binanın kaymasına neden oldu. Belediye ekipleri bina sakinlerini tahliye ederek binanın giriş kapısını mühürledi.

Siirt-Batman çevre yolunun bir bölümündeki su sızıntısı nedeniyle bir binada yaşanan kayma ve çatlaklıklar paniğe yol açtı. Kaymanın yaşandığı binanın kaldırımlarında ve binanın iç duvarlarında çökme meydana geldi. Belediye Fen İşleri ekipleri mahallede çalışma yaparak suyun kaynağını bulmaya çalışırken, binanın belediye tarafından boşaltılması ve mühürlenmesi sonrası çevredeki binalarda da güçlendirme çalışması başlatıldı.

Olay yerinde çalışmaları izleyen Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, suyun kaynağının tespit edildikten sonra gerekli çalışmaların yapılabileceğini söyledi. Tam olarak nereden geldiği belli olmayan suların bina temeli altındaki malzemeleri oyması sonucu binada hareketlilik oluştuğunu belirten Işık "Bina temeline gelen bu suların kaynağının ne olduğu belediye ekiplerinin yapacağı çalışma sonrasında belli olacaktır. İlerleyen zamanlarda yapılacak mühendislik çalışmaları sonrası buradaki binaların akıbeti belli olacaktır" dedi. 

Mehmet Şükrü Yıldırım 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.