GÜNDEM - 02 Ağustos 2017 Çarşamba 15:26

Yılana av olmaktan kurtulan sazan balığının zor anları

A
A
A
Yılana av olmaktan kurtulan sazan balığının zor anları

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kıyısında iki metre uzunluğunda bir su yılanına av olmaktan son anda kurtuldu.

Göl kıyısında iki metre uzunluğundaki bir su yılanının iri sazan balığını ağzından tutup yakaladığı anlar, fotoğraf tutkunu Oğuz İpçi tarafından görüntülendi. Fotoğraf tutkunu Oğuz İpçi, göl kıyısında gezerken kayalıklar arasında bir su yılanının ağzının oldukça iri bir Çin sazanı balığıyla kaplı olduğunu gördükten sonra görüntülemek için harekete geçtiğini söyledi.

Oğuz İpçi, “Bir fotoğraf tutkunu olarak göl kıyılarında sürekli olarak doğa, yaban hayatı ve kuş türlerini çekebilmek için mesai yapıyorum. Jandarma burnu mevkisinde belgesellere de konu olabilecek ilk kez böylesine bir manzarayla karşılaştım. Yaklaşık iki metre uzunluğunda bir su yılanının irilik olarak kendisinden kat be kat büyük olan bir Çin sazanını kayalıklar arasındaki göl sularında yakalayarak küçücük ağzıyla aşağıya doğru çektiğini gördüm. Çok nadir rastlanabilecek bir görüntü olduğu için videoyla çekim yapmaya karar verdim ancak daha sonra sanıyorum benim yaklaşmamdan korkarak avını bıraktı ve uzaklaştı, gözlerden kayboldu. Balık hala canlıydı ve kuyruğunu sallıyordu. Canlı olduğunu anlayınca göl sularına bıraktım. Benim niyetim, aslında balığı kurtarmak değildi ama son böyle neticelendi”diye konuştu.

Ali Rıza Önses

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul HAKSEN Taksim’e çelenk bıraktı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na gelerek çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi," Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız" dedi. HAKSEN Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim meydanına geldi. Vuvuzela çalan grup Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, “47 yıl önce bu meydan da hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Özellikle kamuda koruma ve güvenlik görevlileri var onların ricasıyla onların kıyafetiyle bu açıklamayı yapıyorum. Koruma ve güvenlik görevlilerine yıpranma hakkı verilerek yaptıkları hizmete karşı emeklerinin de hakkı verilmelidir. Şuanda Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz her zaman olduğu gibi mazlumdan yanayız. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız. Gazze’deki emekçi kardeşlerimizi de anıyoruz” dedi.