DİĞER SPORLAR - 26 Aralık 2022 Pazartesi 16:45

Yüzme yarışmasında Kıbrıs’a başarı taşıdılar

A
A
A
Yüzme yarışmasında Kıbrıs’a başarı taşıdılar

Düzenlenen yüzme yarışlarında KKTC’yi temsil eden Yakın Doğu Koleji’nin Dr. Suat Günsel Burslu öğrencileri; Kıbrıs'a 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile dönerken, kendi yaş kategorilerinde de beş yeni rekor kırdı.

Yüzme yarışlarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için kulaç atan Yakın Doğu Koleji öğrencileri, ülkeye 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile dönerken kendi yaş kategorilerinde üç yeni rekor kırdı. Eğitim hayatlarına Dr. Suat Günsel Bursu ile devam eden Akman Tüzünkan, Erten Kasımoğlu ve Deniz Bender ile Barkan Cem Aykut, Türkiye Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği yarışlarda Kıbrıs’ı başarıyla temsil etti.

8. sınıf öğrencileri Barkan Cem Aykut ve Deniz Bender, Türkiye Yüzme Federasyonu’nun İstanbul’da düzenlediği Türkiye Arena Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda kulaç atarken; 6. sınıf öğrencilerinden Akman Tüzünkan ve Erten Kasımoğlu ise 9-11 Aralık tarihlerinde Samsun’da düzenlenen Türkiye Yüzme Federasyonu 11 yaş Ulusal Gelişim Ligi Türkiye Final Müsabakası’nda KKTC’yi temsil etti.

Akman Tüzünkan’dan 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya
6. sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki Akman Tüzünkan, Türkiye’de katıldığı 11 yaş Ulusal Gelişim Ligi Türkiye final müsabakasında 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere ülkeye toplam 4 madalya kazandırdı. 50 metre sırtüstü, 100 metre sırtüstü ve 200 metre sırtüstü kategorilerinde sırasıyla 00.35.44; 01.18.65 ve 02.55.71’lik dereceleriyle KKTC uzun kulvar 11 yaş rekorlarını kıran Tüzünkan, 50 metre serbest ve 50 metre sırtüstü kategorilerinde Türkiye A3 barajını; 100 metre sırtüstü kategorisinde Türkiye A2 barajını ve 200 metre sırtüstü kategorisinde de Türkiye A1 barajını geçmeyi başararak 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya almaya hak kazandı.

Kasımoğlu’ndan 2 bronz madalya
6. sınıf öğrencilerinden Erten Kasımoğlu ise Samsun’da düzenlenen aynı turnuvada 50 metre serbest kategorisinde 00.33.14 ve 100 metre kategorisinde ise 01.14.49’lik dereceleriyle Türkiye A1 barajını geçerek iki bronz madalya almaya hak kazandı.

50 metre kurbağalama yaş rekoru kıran Barkan Cem Aykut, Türkiye 5.’si oldu
Türkiye Arena Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda yarışan 8. sınıf öğrencileri Barkan Cem Aykut ve Deniz Bender de yarıştıkları kategorilerde 13 yaş Türkiye barajlarını geçme başarısı gösterdi. 50 metre kurbağalama kategorisinde 00.32.78’lik derecesiyle KKTC kısa kulvar 13-14 yaş rekorunu kıran Barkan Cem Aykut, elde ettiği derece ile aynı zamanda Türkiye 5.’si oldu. Barkan Cem Aykut, 100 metre ve 200 metre kurbağalama kategorilerinde de Türkiye barajını geçti.

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği yarışmalarda KKTC’yi temsil eden genç rekortmenler, yarışlara Yakın Doğu Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu eğitmenlerinden Avni Cankurt antrenörlüğünde hazırlanmıştı.

"Kazandıkları madalyalar ve kırdıkları rekorlarla göğsümüzü kabartan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum"
Yüzme yarışlarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni başarıyla temsil eden öğrencileri tebrik eden Yakın Doğu Ortaokulu Müdürü Ömer Özkan, “Kazandıkları madalyalar ve kırdıkları rekorlarla göğsümüzü kabartan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Eğitim kurumu olarak öğrencilerini akademik başarının yanı sıra spor ve sanatta da desteklediklerini vurgulayan Özkan, “Öğrencilerimizin akademik başarılarını en üst seviye çıkaracak bir eğitim modeli uygularken, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda da kendilerini keşfetmeleri için bütün imkanlarımızla destek olmayı sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin, Dr. Suat Günsel Bursu’na hak kazanarak gösterdikleri akademik başarının yanında sportif, kültürel ve sosyal yönlerden elde ettikleri başarılar; onları çok yönlü bireyler olarak yetiştirme çabamızın başarısını göstermesi açısından da son derece mutluluk verici” değerlendirmesini yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya İl Müftülüğü ’11 ayın sultanı Ramazan’a hazır Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, Ramazan ayının rahmet ve bereket iklimine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Kütahya ve ilçelerinde Ramazan boyunca çok sayıda programın hayata geçirileceğini söyledi. Açık, Peygamber Efendimizin Ramazan ayına ilişkin müjdesini hatırlatarak, 18 Şubat Çarşamba akşamı ilk teravih namazının kılınacağını, 19 Şubat Perşembe günü ise ilk orucun tutulacağını ifade etti. Bu yıl Ramazan ayı temasının "Ramazan, Cami ve Hayat" olarak belirlendiğini aktaran Açık, bu tema ile Ramazan ayının vaktin kıymetini bilme bilincini güçlendirdiğini, caminin ise birlik ve beraberliğin merkezi olduğunu vurguladı. Açık, Kütahya İl Müftülüğü tarafından Kütahya merkez ve ilçelerinde Ramazan ayı boyunca çok sayıda programın hayata geçirileceğini bildirdi. Müftü Açık, "Ramazan ayı boyunca tüm camilerde ve Kur’an kurslarında mukabele programları düzenlenecek. Merkezi vaaz sistemi bulunan camilerde her gün öğle ve teravih namazları öncesinde yüz yüze vaazlar verilecek. Kadınlara yönelik mukabele, vaaz ve sohbet programları ile Aile ve Dini Rehberlik Merkezlerindeki faaliyetler sürdürülecek. Yetim, öksüz, engelli bireyler, öğrenciler, mühtediler, gaziler ve şehit yakınları, göçmenler, Roman vatandaşlar ve emekli personele yönelik iftar programları düzenlenecek. Okullarda Ramazan ve oruç konulu konferanslar gerçekleştirilecek. Belirlenen camilerde hatimle teravih namazları kılınacak. Kadınlara, gençlere, çocuklara ve engellilere yönelik özel irşat programları yapılacak. İmkânlar dâhilinde şehit ve gazi aileleri ziyaret edilecek. Ayrıca itikâfa girmek isteyen vatandaşlar için camiler hazır hâle getirilecek. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ve ilçe şubeleri aracılığıyla zekât, fitre ve sadakalar kabul edilerek ihtiyaç sahiplerine yardım kolisi, giysi ve alışveriş kartı desteği sağlanacak" dedi. Müftü Açık, fitrenin bu yıl kişi başı 240 TL olarak belirlendiğini ifade etti. Açık, Ramazan ayı boyunca Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma (Fetva) Hattı’nın da vatandaşların sorularını yanıtlamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.