DÜNYA - 13 Şubat 2025 Perşembe 22:08 | Son Güncelleme : 13 Şubat 2025 Perşembe 22:09

Zelenskiy: "Dünya liderleri, Putin'in savaşı sona erdirmeye hazır olduğu iddialarına güvenmemeli"

A
A
A
Zelenskiy: "Dünya liderleri, Putin'in savaşı sona erdirmeye hazır olduğu iddialarına güvenmemeli"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelesnkiy, "Dünya liderleri, Putin'in savaşı sona erdirmeye hazır olduğu iddialarına güvenmemeli" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelesnkiy, Polonya Başbakanı Donald Tusk ile telefonda görüştü. Zelenskiy, görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Polonya Başbakanı Donald Tusk ile görüştüm. Ukrayna'da kalıcı ve gerçek bir barış için gereken koşulları ele aldık ve Ukrayna, Avrupa ve ABD'nin ortak bir tutumu olmadan Putin ile müzakerelerin başlayamayacağı konusunda mutabık kaldık" dedi.

Tusk’a ABD Başkanı Donald Trump ile dün yaptığı telefon görüşmesi konusunda bilgi verdiğini ifade eden Zelenskiy, "Tüm Avrupa için başarılı sonuçlar elde etmek üzere kilit mesajları ve tüm Avrupalıların tutumlarını koordine etme ihtiyacını ele aldık" dedi.
Ukrayna'nın, güçlü ve güvenilir güvenlik garantileriyle müzakere masasına oturması gerektiğinin altını çizdiğini aktaran Zelesnkiy, "NATO üyeliğinin ortaklar için en uygun maliyetli yol olacağını vurguladım. Bir diğer kilit garanti ise Ukrayna'nın savunma sanayisine yapılacak ciddi yatırımlardır" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında uyarıda bulunan Zelenskiy, "Dünya liderlerini Putin'in savaşı sona erdirmeye hazır olduğu iddialarına güvenmemeleri konusunda uyardım" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Gözyaşlarına hakim olamadı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlarla uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı.
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Duygusal anlar yaşandı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlayarak uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı. (Vİ-MK-