GÜNDEM - 16 Ekim 2015 Cuma 15:13

Zenginden alıp fakire veriyor

A
A
A
Zenginden alıp fakire veriyor

Zenginden alıp fakire vermesiyle ünlü Robin Hood'la özdeşleşen Doğan Elden, iş adamlarından aldığı yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya devam ediyor.

Sosyal sorumluluk projesi gönüllüleri sosyal medya sayfasının kurucusu Doğan Elden, zengin iş adamlarına giderek durumu iyi olmayan öğrencilerin ihtiyaçların giderilmesini sağlıyor. Bu anlamda yapılan çalışmaya destek veren isminin açıklanmasını istemeyen bir iş adamı tarafından 18 ilkokul ve ortaokulda öğrencilerin ihtiyaçları tarafından karşılanacağı kaydedildi.

Sosyal Sorumluluk çalışmalarına gönüllü olarak destek veren Elden, yetiştirme yurdunda büyüyen birisi olarak kendini bu işlere adadığını ifade ederek, “Hayırsever is adamı isminin açıklanmasını istemedi. Fakat ‘sizin gibi gençlerin bu ülkeye ihtiyacı var’ diyerek takdir ettiler. Bu isimsiz kahramanımız her ay 10 çocuğumuzun da ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi. Umarım bizim bu davranışımızda diğer is adamı arkadaşlarımıza örnek olur” dedi.

Çocukların bu ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek, “Onlar mutlu oldukça toprak çiçek acar. Onlar anneleri ve babaları ne alırsa onu giymek zorunda olan çocuklardır. O sebepten önceliğimiz ilkokul ve ortaokul öğrencileridir. Bu yardımlarımız Tokat halkı ve esnafıyla daha da çok büyüyecektir. Hep birlikte sosyal duvarları yıkacağımız inanmaktayım” diye konuştu. 

NURHAN İÇMEZ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Ergan Dağı sezon için gün sayıyor: Gözler cumartesi gününde! Erzincan’ın kış turizm merkezi Ergan Dağı, 2025-2026 sezonuna "merhaba" demek için hazırlıklarını tamamladı. Üst kesimlerde kar kalınlığı 45 santimetreyi bulurken, kayak pistlerinin açılması için cumartesi günü beklenen yoğun yağışa kilitlenildi. Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin yatırımlarıyla Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yeni sezon heyecanı yaşanıyor. Eşsiz Munzur manzarası ve yüksek kar kalitesiyle macera tutkunlarının gözdesi olan merkez, tam kapasite hizmet vermek için son hazırlıklarını yapıyor. Suni karlama ve doğal yağış beklentisi Bu yıl Ergan’ın üst kesimlerinde kar kalınlığı 45 santimetreye kadar ulaşmasına rağmen, alt pistlerde henüz beklenen seviyeye ulaşılamadı. Kayakseverlerin mağdur olmaması adına ekipler, geceleri hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte aralıksız suni karlama çalışması yürütüyor. Meteoroloji verilerine göre cumartesi günü beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte sezonun açılması hedefleniyor. Macera üst kesimlerde başladı Pistler henüz açılmasa da adrenalin tutkunları Ergan’ın tadını çıkarmaya başladı. Kar üstü araçlarla yapılan turlar ve üst kesimlerdeki snowboard etkinlikleri ilgi görüyor. Ekstrem sporcusu ve Ergan Dağı Genel Koordinatörü İhsan Bayık, üst bölgelerde karın keyfini süren ziyaretçilerin büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, tüm hazırlıkların 2025-2026 sezonunu dolu dolu geçirmek üzere yapıldığını kaydetti. Kış turizminin yeni rotası Modern tesisleri, farklı zorluk derecelerindeki uzun pistleri ve kristal kar yapısıyla dikkat çeken Ergan Dağı; kayak, snowboard ve kızak imkanlarıyla sadece Erzincan’ın değil, bölgenin önemli çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.
Karaman Karaman’da bir kişi boşanma aşamasındaki karısını öldürerek intihar etti Karaman’da boşanma aşamasındaki 2 çocuk annesi eşini boğarak öldüren koca intihar etti. Olay, gece saat 23.00 sıralarında Valide Sultan Mahallesi 202. Sokak üzerinde bulunan 5 katlı apartmanın son katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Fatma Çetinkaya’dan (22) öğle saatlerinden itibaren haber alamayan ailesi, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, kadının boşanma aşamasındaki eşi Mithat Çetinkaya’nın (24) evine gitti. İtfaiye yardımıyla eve giren ekipler, 2 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan inceleme sonucunda, Mithat Çetinkaya’nın karısını boğarak öldürdükten sonra kendisini asarak intihar ettiği belirlendi. Olayı duyarak gelen Fatma Çetinkaya’nın annesi kızının öldüğünü öğrenince fenalık geçirdi. Bunun üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Adreste gelen çok sayıda polis ekibi de olayın yaşandığı sokakta güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibinin yaptığı incelemenin ardından hayatını kaybeden karı kocanın cenazesi otopsi yapılmak üzere Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Öte yandan, Mithat Çetinkaya’nın evi terk ederek kendi ailesinin yanına giden karısını avukatla görüştürme bahanesiyle eve çağırdığı ileri sürüldü. Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.