YEREL HABERLER - 23 Aralık 2011 Cuma 16:08

HAKKARİ GAZETECİLER CEMİYETİ GÖZALTILARI KINADI

A
A
A
HAKKARİ GAZETECİLER CEMİYETİ GÖZALTILARI KINADI

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti’ne (HGC) bağlı gazeteciler, basın mensuplarına yönelik KCK operasyonu ve gözaltıları kınadı.
Türkiye genelinde 7 ilde yapılan eş zamanlı KCK operasyonlarıyla gözaltına alınan gazetecilere destek vermek isteyen Hakkari Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Dicle Haber Ajansı (DİHA) bürosu önünde bir araya geldi.
Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal, "Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile İstanbul merkezli olmak üzere Mersin, Diyarbakır, Van, Şırnak, Ankara, Hakkari ve İzmir’de eş zamanlı olarak yapılan operasyonların hukuki ve adil olmadığına inanıyoruz" dedi.
Dicle Haber Ajansı’nın İstanbul Ankara, Diyarbakır, Van, Adana ve Mersin’deki bürolarında ve Etkin Haber Ajansı, Özgür Gündem, Fırat Dağıtım, Özgür Halk, Demokratik Modernite Dergisi ile Etik Ajans’ın bürolarında aramalar yapıldığını ifade eden Önal, çok sayıda gazetecinin gözaltına alındığını belirterek, "Bu gözaltı ve operasyonlar, düşünce özgürlüğüne vurulan bir darbedir. Bizler Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak, gazeteci arkadaşlarımızın vatandaşa haber iletme görevlerini yapmaktan başka bir
kusurlarının olmadığına inanıyoruz. Arkadaşlarımızın verdikleri haber ve yaptıkları yorumun düşünce özgürlüğü kapsamında olduğuna inanıyoruz. Doğru haber yaymanın ve yorumlamanın, evrensel hukuk kurallarında suç sayılmadığı, düşünce özgürlüğü kapsamında hak olarak görüldüğü 21. yüzyılda ülkemizde suç sayılması, acı, düşündürücü ve utanç vericidir. Yeni anayasada düşünce özgürlüğü önündeki bütün engellerin, evrensel hukuk normları düzeyine yükseltilmesini arzuluyoruz. Bizler Hakkari Gazeteciler Cemiyeti
olarak, meslektaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyor ve gözaltına alına gazeteci arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamanın ardından, gazeteciler fotoğraf makinelerini ve kameralarını yere bırakarak gözaltıları protesto etti. Basın açıklamasına KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Demirel de katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir