EĞİTİM - 23 Şubat 2018 Cuma 18:29

Çukurca’da PDR eğitimine büyük ilgi

A
A
A
Çukurca’da PDR eğitimine büyük ilgi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Sağlık Hijyen ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) aktiviteleri koordinatörlüğü tarafından verilen farkındalık eğitimleri büyük ilgi görüyor.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Sağlık Hijyen ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) aktiviteleri koordinatörlüğü tarafından verilen farkındalık eğitimleri büyük ilgi görüyor.


Çukurca Eğitim Kalitesini Artırma Projesi (ÇEKAP) Sağlık Hijyen ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) aktiviteleri koordinatörlüğü tarafından farkındalık eğitimleri kaldığı yerden devam ediyor. Çukurca Gençlik Merkezinde ÇEKAP bünyesinde kadınlara yönelik kanserde erken tanı eğitimi verildi. Her hafta Perşembe günleri kadınlara yönelik yapılan değişik eğitimlerde bu hafta ise 3 kanser türü olan meme, rahim ağzı ve kalın barsak kanserleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Kadınlarda en çok meme ve rahim ağzı kanseri arttığını belirten uzmanlar çağımızın en büyük hastalıklarından olan kanserde erken tanının önemine vurgu yaptılar. Kadınların 30-65 arasında kanser göründüğünü belirten uzmanlar kadınların mutlak suretle KETEM’e gidip bilgi almaları gerektiğini ifade ederek, Meme kanseri için ise 40-69 yaş arası yine 50-69 yaş arasında ise hem kadınların hem de erkeklerin barsak kanseri kontrolünden geçmesi önerisinde bulundular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.