GENEL - 24 Şubat 2018 Cumartesi 17:12

Şemdinli’de öğrencilere moral konseri düzenlendi

A
A
A
Şemdinli’de öğrencilere moral konseri düzenlendi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere konser verildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere konser verildi.


Şemdinli Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen konserde, kültür merkezi müzik topluluğu tarafından üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere birbirinden güzel türküler seslendirerek, moral verdi.


Türküler dışında yöreye ait şarkılarında seslendirildiği konser de öğrenciler halay çekerek eğlendiler. Ücretsiz konsere lise, üniversite ve memurluk sınavına hazırlanan öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gölbaşı Belediyesi: “Gerçekleşecek rehabilitasyon süreciyle yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır” Gölbaşı Belediyesi toplanan sokak hayvanlarının rehabilite edildikten sonra yasa gereği alındıkları yerlere tekrar bırakılacağını duyurdu. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, bir çocuğa sahipsiz sokak köpeklerinin saldırması sonrası olay yerine gelen Gölbaşı Belediyesi ekipleri, köpekleri toplamaya başladı. Köpeklerin toplandığını gören bir grup vatandaş belediye ekiplerine karşı çıktı. Vatandaşların zorluk çıkartmasının ardından ekipler yakaladıkları köpekleri barınaklara götürdü. Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Gölbaşı Belediyesi, hayvanların rehabilite sürecinin ardından alındıkları yere bırakılacağını ve tartışmalarla ilgili sorumlular hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Gölbaşı Belediyesi tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dün ve bugün okul, üniversiteler kampüsü ve hastane çevresinde çok sayıda sokak hayvanının bulunduğu ihbarı çağrı merkezimize ulaşmıştır. Bir çocuğumuzun panikleyerek kaçarken yaralanması üzerine ekiplerimiz tarafından bölgede çalışma gerçekleştirilmiştir. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan uzman veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak tetkik ve kontrollerin ardından, gerçekleşecek rehabilitasyon süreciyle yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sokak köpekleri beslenmesi, tedavilerinin yapılması ve kısırlaştırılmasının ardından tekrar alınan yere bırakılması zorunludur. Belediyemiz can dostlarımızı sahiplendirme, bakım ve rehabilitasyon konularında da sürekli olarak çalışmalar yürütmeye devam edecektir. Bizler, toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, herkesin huzur ve güven içinde olduğu daha yaşanabilir bir Gölbaşı için çaba sarf ediyoruz. Geçmişte yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak ve gelecekte benzer durumların tekrarlanmaması için her türlü önlemi almaya kararlıyız. Bugün yaşanan ve kabul edilmesi mümkün olmayan tartışmalarla ilgili sorumlular hakkında incelemeler ivedilikle başlatılmıştır. Kıymetli hayvanseverlerimizin hassasiyetini anlıyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale’nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli’nin doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz’in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle kuzey, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, kuvvetli yağış beklenen yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 23 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 İzmir: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu 27 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 29 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 18 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Bitlis Motor tutkunlarının Bitlis turu Motosiklet tutkunları dünya ve Avrupa’da 50 ülkeyi gezdikten sonra rotalarını Bitlis’e çevirdiler. Motosiklet tutkunları, rotalarını çevirdiği Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi turu kapsamında Bitlis’e gelerek Van Gölü kıyısında mola verdiler. Motosiklet tutkunu 9 kişilik ekip, Antalya’dan hareket ederek Kapadokya, Kemaliye, Ovacık, Tunceli, Bingöl ve Muş’u dolaştıktan sonra Bitlis’e geldi. Van Gölü’nün Tatvan sahilinde mola veren ve hatıra fotoğrafları çektiren motosiklet tutkunları, Ahlat ile Adilcevaz ilçelerini dolaştıktan sonra Van’a hareket edecek. Motosikletle yaklaşık 50 ülkeyi gezdiklerini ifade eden ekip sorumlusu Derya Teziş, “Bu kez de Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini gezmekteyiz. Şu anki rotamız Antalya’dan başlayıp Kapadokya, Kemaliye, Ovacık, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van şeklindedir. Hakkari ve Şırnak sonrası dönüş yapacağız. Toplamda 70 kişilik bir ekibiz ve bu seyahatimize 9 kişi olarak katıldık. Bu tur kapsamında 3 bin 500 kilometre yol yapacağız. Mevsim itibarıyla yeşile bürünen Bingöl ve Muş ovasına hayran kaldık. Keban Barajı ve çevresi çok güzel. Şu an Tatvan’dayız ve Ahlat ile Adilcevaz sonrası Van’a gideceğiz. Burası çok güzel, yeşil ovalar ve dağlarda kar var halen. Türkiye’nin doğusu ayrı güzel, güneyi ayrı güzel, kuzeyi ayrı güzel. Burada motorcuların tercih ettiği çok güzel virajlar var ve herkese tavsiye ediyorum” dedi. Mola sonrası Tatvan sahil yolunda tur atan motosikletli grubu Van Gölü çevresini dolaşarak Van’a, ardından da Hakkari’ye doğru yol alacaklar.
Bitlis Hizan’ın gönüllü arama kurtarma ekibi eğitimini tamamladı BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, muhtemel bir doğal afete hazırlıklı olunması amacıyla Hizan Kaymakamlığı ve Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesiyle yapılan çalışma doğrultusunda Hizan Arama ve Kurtarma (HAKUT) Derneğinde eğitimini başarı ile tamamlayan 28 gönüllü vatandaşa belgelerini verdi. Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltı programında Hizan Arama ve Kurtarma (HAKUT) Derneği Ekibi ile bir araya gelen Kaymakam Özçelik, “Ülkemizde yaşanan afetler gönüllük sisteminin ne kadar gerekli ve önemli olduğu göstermiştir. Doğal afetlerde AFAD’ın yanı sıra gönüllü arama kurtarma ekiplerinin de çalışmaları büyük önem arz ediyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminde ilçemizdeki gönüllü arkadaşlarımızla deprem bölgesinde birlikte çalışma fırsatımız oldu ve güzel sonuçlar elde ettik. Gönüllü olarak oluşturulan bu ekiplerimizin sayısının zamanla artacağını düşünüyorum. İlçemiz, bölgemiz ve ülkemiz için nerede ve ne zaman ihtiyaç duyuluyorsa HAKUT ekibinin her zaman hazır olacağına inancım tamdır. Bizler de kaymakamlık olarak ilçemizdeki bu tür örnek çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi. Düzenlenen programa Kaymakam Nurhalil Özçelik, Hizan Belediye Başkanı Yahya Şam, Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Erdal Tunçtan, Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz ve Hizan Arama ve Kurtarma (HAKUT) Derneği ekibi katıldı.
Samsun Karadeniz’in tek teknoloji lisesi geleceğin gözde mesleklerine öğrenci yetiştiriyor Geleceğin gözde meslekleri arasında gösterilen yazılım geliştirme, siber güvenlik, savunma elektronik sistemleri ve elektrikli araçlar bölümlerinin bulunduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Karadeniz’in tek teknoloji lisesi olarak eğitim veriyor. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin başında Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde açılan lise puanla öğrenci aldı. Mevcut 120 öğrenci bulunan okulda öğrenciler yazılım geliştirme, siber güvenlik, savunma elektronik sistemleri ve elektrikli araçlar alanlarında dersler alıyor. Eğitim sürecinde öğrenciler üniversitenin laboratuvarlarından yararlanabilirken, kimi zaman da üniversitede öğretim elemanlarının derslerine giriyor. "Biz öğrencilerimizin mesleki anlamda rahatlıkla iş bulabileceği alanları tercih ettik" Lise hakkında bilgi veren OMÜ MTAL Müdürü Doç. Dr. Kemal Özcan, "Lisemiz 2023-2024 yılı eğitim-öğretim döneminin başında 4 bölümle açıldı. Bu bölümler yazılım geliştirme, siber güvenlik, savunma elektronik sistemleri ve elektrikli araçlar olarak güncel 4 bölümümüzle açıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması neticesinde eğitim hayatına başladı. Puanla öğrenci aldık. ’Karadeniz’in tek teknoloji lisesi’ diyoruz. Çünkü Karadeniz’de üniversite ortaklığıyla açılmış tek lisedir. Bu tür liselerin çoğalacağını düşünüyoruz" dedi. Lise hakkında bilgi veren Özcan, "Lisemizde özellikle Türkiye’de çok önemli dediğimiz savunma sistemlerine yönelik bölümler var. Elektrikli araçlar çok yaygınlaştı. Bunlara yönelik teknik elemanların ihtiyaçlarına yönelik bölümlerin açılması gerekiyordu. Üniversitemiz bu altyapıya sahip olarak bu bölümlere de destek sağlıyor. Öğrencilerimiz OMÜ’nün imkanlarını kullanıyorlar. OMÜ Mühendislik Fakültesi’nin laboratuvarlarında eğitim alıyorlar. Üniversitemizdeki öğretim üyeleri mesleki derslerde öğrencilerimize takviye ederek derslere giriyorlar. Yabancı dil konusunda OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun desteğini alıyoruz. Bunların yanı sıra OMÜ’nün tüm sosyal imkanlarını öğrencilerimiz kullanıyor. Okulumuzda fen lisesinden gelen öğrenciler var. Biz öğrencilerimizin mesleki anlamda rahatlıkla iş bulabileceği alanları tercih ettik. Şu anda zaten Samsun’da savunma sanayiye yönelik ciddi yatırımlar var. Türkiye’de de aynı şekilde. Buna benzer bölümler tercih edildi. 12. sınıfımızı tamamen akademik yetiştirmeye ayıracağız. Üniversite eğitimini göz ardı etmiyoruz. Öğrenciler stajlarını da yine 2’li anlaşmalarla savunma sanayisine yönelik bazı firmalarla şimdiden anlaşmalarımızı yaptık. Elektrikli araçlarla ilgili anlaşmalarımızı yaptık. Siber güvenlik ve yazılımla ilgili anlaşmalarımızı yapıyoruz" diye konuştu. Fen lisesinden okula nakil aldıklarını belirten bazı öğrenciler ise okulun imkanlarının çok iyi olduğunu ifade etti.