GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 11:44

Evini atölyeye çeviren sanatkar, destek bekliyor

A
A
A
Evini atölyeye çeviren sanatkar, destek bekliyor

Hakkari’de evinin bir bölümünü “Dekoratif Ahşap Süsleme Sanatı” atölyesine dönüştürerek oyuncak iş makineleri ve hediyelik eşya yapan Ferhat Öztaş, sanatını geliştirmek için destek bekliyor.

Hakkari’de evinin bir bölümünü “Dekoratif Ahşap Süsleme Sanatı” atölyesine dönüştürerek oyuncak iş makineleri ve hediyelik eşya yapan Ferhat Öztaş, sanatını geliştirmek için destek bekliyor.


Medrese Mahallesi’ndeki evinin bir bölümünü “Dekoratif Ahşap Süsleme Sanatı” atölyesine çeviren Ferhat Öztaş, kentin tek el sanatını geliştirmek için yetkililerden destek bekliyor. Maddi imkanı el vermediği için evini atölyeye çeviren Öztaş, dekoratif ahşap süsleme sanatı ile yaptığı ve gerçeği aratmayan dozer, kepçe, kazıcı, kamyon, pikap ve beşik gibi oyuncak ve hediyelik eşyaları destek verildiği takdirde daha da büyütmek istiyor.



“Evimde bu sanatı icra etmeye çalışıyorum”


Teknolojinin yaygınlaşmasıyla ahşap sanatının unutulmaya yüz tuttuğunu belirten Ferhat Öztaş, kentte el sanatının hiç olmadığını anımsatarak, destek alması halinde sanatını geliştirmek istediğini söyledi. Öztaş, “Yaklaşık 2 yıldır dekoratif ahşap süsleme sanatıyla uğraşıyorum. Daha önce el becerim vardı. Diyarbakır’a gerçekleştirdiğim bir ziyaretimde, bu sanatı yapan biriyle tanıştım. Ondan esinlenerek bu işe başladım. Gün geçtikçe el sanatına olan ilgim büyük ölçüde arttı. Yaptığım birkaç objeyi sosyal medya hesabımdan paylaştım. Beğeniler ve siparişlerin gelmesi üzerine bu işi yapmaya karar verdim. Şu an birçok hediyelik eşya siparişi alıyorum. İmkanlarım el vermediği için kiralık bir yer tutamıyorum. Bu nedenle kendi evimde bu sanatı icra etmeye çalışıyorum. Eğer destek verilirse, bu sanatı daha da geliştirerek sergi açmak istiyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.