GENEL - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:50

Atık malzemelerden kostüm yapıp defilede sergilediler

A
A
A
Atık malzemelerden kostüm yapıp defilede sergilediler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Hamit Kesici İlk ve Ortaokulu öğrencileri, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla atık malzemelerden tasarladıkları kostümleri defilede sergiledi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Hamit Kesici İlk ve Ortaokulu öğrencileri, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla atık malzemelerden tasarladıkları kostümleri defilede sergiledi.


İlçenin Yeşildere Mahallesi’nde bulunan Hamit Kesici İlk ve Ortaokulu öğrencileri, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için materyallerden yapılan kostümleri giyip, veli ve öğretmenler için defile düzenlendi.


Büyük beğeni toplayan defile ile ilgili bir açıklama yapan sınıf öğretmeni Büşra İsse, 27 öğrencisiyle beraber yaptığı geri dönüşüm defilesinin tam not aldığını söyledi. Büşra İsse, “2-B sınıfı olarak çevre kulübünü kurduk. Çocuklarla konuşarak böyle bir proje gerçekleştirdik. Amacımız evlerimizde kullanmadığımız atık eşyalarımızı değerlendirmekti. Hem çocukların eğlenebileceği hem aileleri ile vakit geçirebileceği bir etkinlik olsun istedik. Gerek kâğıtlar olsun, gerek poşetler olsun hem değerlenmiş oldu hem de daha sonra giyebilecekleri kostümler elde ettiler. Doğayı ve çevreyi korumak için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen velilerimize de teşekkür ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaraylı Sporcular Derneği’nin dayanışma yemeği düzenledi Galatasaraylı Sporcular Derneği, birlik ve beraberlik mesajı vermek adına dayanışma yemeği düzenledi. Şişli’de bir otelde düzenlenen organizasyona, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman ile Burak Elmas, sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanlarından Ergun Gürsoy, Divan Kurulu eski Başkanı İrfan Aktar, mevcut Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen ve oyuncular ile davetliler katıldı. Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Bu gece, futbolla ilgili önümüzdeki çok önemli maçlarda bütün camianın bir arada olduğunu göstermek için yapılan bir gecedir. Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın da bu hafta sonu maçı var. Kazandıkları takdirde ilk kez şampiyon olacaklar ve direkt Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklar. Takımın bu maçı kazanmasını istiyoruz" dedi. Nazifoğlu, konuşmasının ardından Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman ile Burak Elmas’a, sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanlarından Ergun Gürsoy’a, Divan Kurulu eski Başkanı İrfan Aktar’a, mevcut Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan’a, Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen’e ve oyunculara desteklerinden ötürü plaket takdim etti.