GENEL - 31 Temmuz 2020 Cuma 11:55

Vali Akbıyık’tan şehit ailesine bayram ziyareti

A
A
A
Vali Akbıyık’tan şehit ailesine bayram ziyareti

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, şehit Reşit Berk’in ailesine bayram ziyaretinde bulundu.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, şehit Reşit Berk’in ailesine bayram ziyaretinde bulundu.


Vali Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Savaş Şimşek ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya ile birlikte şehit Reşit Berk’in ailesini ziyaret etti. 1999 yılında Üzümcü Köyü Karakolu’nda teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 9 çocuk babası Reşit Berk’in Merzan Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret eden Vali Akbıyık, şehit ailesinin bayramını kutladı. Şehit Bebek M. Bedirhan Üs Bölgesi ile Kalana’da görev yapan jandarma, polis ve güvenlik korucuları ile bayramlaştıklarını belirten Akbıyık, "Bugün aynı zamanda Bedirhan bebek ve annesinin şehit edilişinin yıl dönümü. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Şimdi de şehit ailemizi ziyaret etmeye geldik. Tabii bu fırsatla tüm Hakkari halkının bayramını kutlarken, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.


Tüm kurumların şehit ailelerini ziyaret etmeye riayet ettiklerini dile getiren Vali Akbıyık, “Bu bayram korona virüs pandemisinin etkisi altında geçiyor. Toplum olarak bayramlaşma yapmamaya gayret ediyoruz. Yine maske, hijyen, sosyal mesafe önemli. Özelikle internet veya telefonlaşma yoluyla bayramlaşıyoruz. Korona ile ilgili tedbirlerimizi dün itibarı ile yayınladık. Düğünleri tekrar 4 saate düşürüp, taziyeleri kaldırdık. Tabii her şey Hakkari halkının daha huzurlu, daha sağlıklı günlere kavuşması içindir. Biraz sabretmemiz ve dikkat etmemiz gerekiyor. İnşallah aldığımız tedbirlerle hep beraber bunu engelleyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Büyükşehir standına yoğun ilgi Samsun’da bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi gördü. 2 - 5 Mayıs 2024 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8. kez düzenlenen Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi de kurduğu stantla yer aldı. Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere birçok ülkeden ziyaretçinin de ağırlandığı fuarda Büyükşehir Belediyesi’nin standı ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası’nda üretilen ürünleri oldukça dikkat çekti. Fuarda yer alan ürünlerle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisi Şube Müdürü Emre Şirin, "TÜYAP’ta standımızda granitten ürettiğimiz kent mobilyaları, yer döşemeleri, hayrat çeşmeleri, peyzaj ürünleri şeklindeki ürünlerimiz ile yer aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak kendi maden sahamızda kendi işçilerimiz ile Doğaltaş Elemanları Üretim Tesisimizde 2 boyutlu olarak ürettiğimiz ürünleri burada sergiledik. Çok geniş bir ürün gamımız var. Yaklaşık 40 çeşit ürün üretiyoruz. Fuarı ziyaret eden vatandaşlarımızın standımıza çok güzel bir ilgisi oldu” diye konuştu.