ASAYİŞ - 15 Haziran 2021 Salı 18:35

Şemdinli kırsalında EYP ele geçirildi

A
A
A
Şemdinli kırsalında EYP ele geçirildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında eski bir mevzi içerisine gömülü vaziyette uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği ele geçirildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında eski bir mevzi içerisine gömülü vaziyette uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği ele geçirildi.


Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince PKK/KCK bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik başlatılan EREN-14 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sacid Olcay Kabaklıoğlu/Tütünlü-2 Operasyonunun devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Operasyon kapsamında 15 Haziran 2021 günü ilimiz Şemdinli ilçesi Tütünlü köyü Kelektepe mevkiinde yapılan arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılmış eski bir mevzi içerisine gömülü vaziyette 1 adet düdüklü tencere içerisine amonyum nitrat olduğu değerlendirilen uzaktan komutalı EYP düzeneği, 1 adet altılı pil bloğu ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler METİ timi tarafından imha edilmiş olup, bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.