ASAYİŞ - 20 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14

Yüksekova-Van kara yolunda trafik kazası: 3 yaralı

A
A
A
Yüksekova-Van kara yolunda trafik kazası: 3 yaralı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir kamyon ile askeriyeye ait kamyonetin kafa kafaya çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre kaza, Yüksekova-Van kara yolu üzerindeki Yeni köprü mevkiinde meydana geldi. Hakkari İl Özel İdaresi’ne ait bir kamyon ile askeriyeye ait sivil bir kamyonetin çarpışmasıyla meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kazanın hemen ardından bölgeye AFAD, UMKE, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda araç içinde sıkışan yaralılar kurtarıldı. İlk müdahaleleri kaza yerinde yapılan 3 yaralı, ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan Yüksekova-Van kara yolu, ekiplerin titiz çalışmaları ve araçların çekilmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.



Yüksekova-Van kara yolunda trafik kazası: 3 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.