ASAYİŞ - 08 Şubat 2026 Pazar 09:28

Yüksekova’da kar yağışı: Araçlar imece usulü kurtarıldı

A
A
A

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşan kar kalınlığı hayatı olumsuz etkiledi.

İlçe merkezinde kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aşması nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Karayolları ve belediye ekipleri ana güzergahlarda kar temizleme çalışmalarını sürdürürken, yağışın aralıklarla devam ettiği ara arterlerde araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Esentepe Mahallesi ile Pizok toplu konutlar güzergahında seyreden bir otomobil ve bir kamyonet, biriken kar kütlelerine saplandı. Sürücülerin yardımına koşan mahalle sakinleri, küreklerle kar kütlelerini temizleyerek araçları mahsur kaldıkları yerden çıkardı.

Yüksekova’da kar yağışı: Araçlar imece usulü kurtarıldı

Yağışların ilçe genelinde aralıklarla süreceği tahmin edilirken, yetkililer sürücüleri zincirsiz ve çekme halatı olmadan trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Ekiplerin kritik noktalardaki kar küreme ve tuzlama mesaisi ise kesintisiz devam ediyor.

Metin Tek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Kuşadası Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de bulunduğu 5 kişi tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kuşadası Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’irtikap’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında elde edilen tanık ve müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, soruşturma dosyasında bulunan bilgi ve belgeler, HTS kayıtları ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlar sonucunda incelenen hesap hareketleri doğrultusunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan, Kuşadası Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş, belediye mimarı ve şehir plancısı Meral Celep, eski Kuşadası Spor Kulübü Başkanı ve iş adamı Ferdi Zenginoğlu ve iş adamı Hüseyin Kabasakal hakkında gözaltı kararı verilmiş, soruşturma çerçevesinde Aydın, İzmir ve Antalya olmak üzere 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonda 6 şüpheli de gözaltına alınmıştı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. Savcılık ifadelerinin ardından şüpheliler nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan şüphelilerden Kuşadası Belediye Başkanı Günel, Kuşadası Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş, belediye mimarı ve şehir plancısı Meral Celep, eski Kuşadası Spor Kulübü Başkanı ve iş adamı Ferdi Zenginoğlu ve iş adamı Hüseyin Kabasakal tutuklandı. Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.