ÇEVRE - 30 Eylül 2025 Salı 09:32

Yüksekova’da taşkınlara karşı önlem: Erken uyarı sistemi kuruldu

A
A
A
Yüksekova’da taşkınlara karşı önlem: Erken uyarı sistemi kuruldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşanabilecek muhtemel taşkınlara karşı halkı erkenden bilgilendirmek için erken uyarı sistemi kuruldu.


İlçe merkezinden geçen dere yatağı, bahar dönemlerinde yükselen su seviyesi ve taşkın tehlikeleri nedeniyle sürekli bir endişe kaynağıydı. Devlet Su İşleri (DSİ) Van Bölge Müdürlüğü’nce, bu riski en aza indirmek amacıyla Yeşildere Mahallesi’ne erken uyarı sisteminin kurulumu tamamlandı. Yeni sistem, su seviyesindeki ani artışları hızla tespit ederek gerekli önlemlerin alınmasını hedefliyor. Bu sayede, muhtemel bir taşkın durumunda halkın hazırlıklı olması ve güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.


Kurulan erken uyarı sistemi, bölge halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Yeşildere Mahalle Muhtarı Lokman Dereli, sistemin kurulmasından duyduğu sevinci dile getirerek, "Bu sistem sayesinde can ve mal kaybı riski azalacak" dedi.


Mahalle sakinlerinden Serdar Kaya da, derede sıkça taşarak sel felaketlerinin meydana geldiğini belirterek, "Yaşanan sellerin daha erken haber verilmesi için yetkili kurumlar Yeşildere Mahallesi’nde bir sistem kurmuşlar. Sistemi kuran DSİ’ye ve girişimlerinden dolayı muhtara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.



Yüksekova’da taşkınlara karşı önlem: Erken uyarı sistemi kuruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklama talebiyle sevk edildi Ataşehir Belediyesi’nde ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu 19 şüpheli tutuklama, 1 şüpheli adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Belediye Başkan Yardımcıları Birkan Birol Yıldız, Orhan Aydoğdu ve Oğuz Kaya ile ilgili birim amirleri ve personelinin ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet aldıkları yönündeki ihbarlar üzerine "rüşvet", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında şüphelilere ait MASAK raporları ve HTS kayıtları temin edildi. İskan ve yapı ruhsatı işlemlerinde rüşvet karşılığı işlem yapıldığı bulgusuna ulaşıldığı açıklanmıştı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde suçun unsurları ve organizasyon yapısı detaylı şekilde tespit edildi. İncelemelerde, Ataşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren firmalardan yapı ruhsatı ve iskan işlemleri karşılığında milyon dolarları bulan rüşvetler alındığı, bu süreçte ruhsat işlemlerinin rüşvet karşılığı gerçekleştirildiği belirlendi. Sabah saatlerinde aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılık işlemlerine tamamlandı. Soruşturma kapsamında sonradan yakalaması yapılan 2 şüpheli ile birlikte toplam 20 şüpheliden aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu 19 şüpheli tutuklama, 1 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.