YEREL HABERLER - 25 Mayıs 2015 Pazartesi 13:11

AK Parti'li Aday Gençlere Ve Çocuklara Tekne Turu Düzenledi

A
A
A
AK Parti'li Aday Gençlere Ve Çocuklara Tekne Turu Düzenledi

AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Alğan, İskenderun ilçesinde gençler ve çocuklara yönelik tekne turu düzenledi.
Kiraladığı tekneyle gençlere ve çocuklara İskenderun Körfezi’ni gezdiren Alğan, projelerinden bahsedip gençlerin siyasette aktif rol alması gerektiğini söyledi. Alğan, “Çok güzel bir ekip ruhu oluştu biz büyük bir aileyiz yediden yetmişe güzel bir hikayeye doğru gidiyoruz. Allah’ın izniyle bu hikayemiz 7 Haziran’da mutlu bir hikayeye dönüşecek ve ezici güzel bir zaferle sonuçlanacak. İnşallah gemiyle denize açıldığımız gibi hep beraber güzel günlere açılacağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ataşehir’de 5 nokta ‘Kurban Satış ve Kesim Alanı’ olarak belirlendi Ataşehir’de Kurban Bayramı için 5 noktada kurban satış ve kesim alanı hazırlandı. Vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı ortamlarda satın alarak kesimlerini sağlayabilmeleri için, ilçedeki kurban satış ve kesim alanları; Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından denetim altında tutulacak. Bu kapsamda; satışa sunulan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolleri yapılacak. Hijyen şartlarının sağlanması için satış ve kesim yerleri bayram sonuna kadar düzenli olarak dezenfekte edilecek. Küpe numaraları, hayvan sağlık raporları ve nakil belgeleri olmayan kurbanlık hayvanların satışlarına izin verilmezken, ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da kaçan hayvanlar için kurulan ekiplerle, olaylara anında müdahale edilecek. Belirlenen alanlar dışında kaçak kesim yapanlar, kurallara uymayan, satış kesim izni almadan kaçak satış ve kesim yapanlar hakkında da cezai işlem uygulanacak. Kurban satış ve kesim yerleri olarak Ferhatpaşa Mahallesi Efe Sokak’ta bulunan İBB Satış ve Kesim Yeri, Mimar Sinan Mahallesi Üsküdar Caddesi’nde bulunan YEDPA Satış ve Kesim Yeri, Ferhatpaşa Mahallesi G-67 Sokak İBB Yanı’nda bulunan Ferhatpaşa Satış ve Kesim Yeri, Ferhatpaşa Mahallesi Kömürcüyolu Sokak’ta bulunan Ferhatpaşa Satış ve Kesim Yeri olarak belirlendi.
Adana Başkan Kıvanç: "İlk 5 ayda Adana ihracatı yüzde 7,1 arttı" Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana’da ihracatın yılın ilk 5 ayında geçen yıla oranla yüzde 7,1 arttığını açıkladı. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2024 yılı Mayıs ayı ihracat verilerini değerlendirdi. İhracatın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 artış ile 254 milyon 833 bin dolara ulaştığını belirten Kıvanç, Ocak-Mayıs 2024 döneminde ise 2023 yılının aynı dönemine göre ihracatın yüzde 7,1 artış ile 1 milyar 256 milyon dolara ulaştığını ifade etti. Başkan Kıvanç ayrıca Mayıs 2024 Türkiye geneli ihracat incelendiğinde, Adana’nın yüzde 1,22 pay ile 14. Sırada yer aldığını açıkladı. Adana ihracatında yılın ilk 5 ayında lider tekstil sektörü Mayıs 2024’te Adana’dan en fazla ihracat yapan sektörün 45 milyon 102 bin dolar ile kimyevi maddeler ve mamulleri olduğunu söyleyen Başkan Kıvanç, bu sektörü 44 milyon 81 bin dolar ile tekstil ve hammaddeleri, 34 milyon 969 bin dolar ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörlerinin takip ettiğini açıkladı. 2024 yılının ilk 5 ayında tekstil ve hammaddeleri sektörünün 212 milyon 573 bin dolar ile ilk sırada yer aldığını belirten Başkan Kıvanç, “Bu sektörü 210 milyon 942 bin dolar ile kimyevi maddeler ve mamulleri, 170 milyon 625 bin dolar ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri takip etti” dedi. En fazla ihracat yapılan ülke Irak Mayıs 2024’te Adana’dan en fazla ihracat yapılan ilk üç ülkenin sırasıyla; 19 milyon 848 bin dolar ile Irak, 16 milyon 756 bin dolar ile Hollanda ve 15 milyon 187 bin dolar ile Almanya olduğunu açıklayan Başkan Kıvanç, “2024 yılının ilk 5 ayında Adana’dan yapılan ihracatta Irak 116 milyon 349 bin dolar ile ilk sırada yer aldı. Irak’ı 84 milyon 739 bin dolar ile ABD ve 81 milyon 88 bin dolar ile Hollanda’nın takip etti” şeklinde konuştu. Türkiye’nin ihracatındaki paylarını artırma hedefinde kararlı olduklarını vurgulayan Kıvanç, şu şekilde devam etti: "2024 yılı itibariyle, Adana’nın önemi giderek artıyor. Yaşanan artış bizi mutlu ediyor, ancak yeterli bulmuyoruz. Adana, yeni yatırım alanları ve mevcut üretim kapasitesiyle ülkemizin gelişimine en büyük katkıyı sağlayan lider şehirlerden biri olmaya devam edecek. Gelecek dönemlerde ihracatımızın katlanarak artacağına inanıyoruz. Adanalı sanayicilerimize, gerçekleştirdikleri ihracatla ülke ve bölge ekonomisine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum."
İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda mehteran coşkusu Milli Saraylar Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yaz dönemi mehter gösterileri Dolmabahçe Sarayı’nda başladı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği gösterilerin Eylül ayına kadar her Salı devam edeceği öğrenildi. Milli Saraylar Başkanlığı tarafından gelenek haline getirilen yaz dönemi mehter gösterileri bugün Dolmabahçe Sarayı’nda bulunan Hazine Kapısı önünde başladı. Mehteran ekiplerinin gösterilerinde, Segâh Peşrevi, Şehzade Süleyman Marşı, Tarihi Çevir, Mehterhâne-i Hakanî Marşı, Ordu Marşı ve Hücum Marşı gibi hafızalara kazınmış tarihi marş eserler sergilendi. Gösterilere yerli ve yabancı turistlerle, vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu görüldü. Gösteriyi izleyenler, mehteran ekibini cep telefonu kameralarıyla kayda alarak bu anları ölümsüzleştirdi. “Böyle bir gösteri yapılması muhteşem bir olay” Öğrencileriyle birlikte Dolmabahçe Sarayı’nı ziyarete gelen Seray Altınöz, “Ben Sosyal Bilgiler öğretmeniyim. Tarihimizle alakalı bir etkinlik Dolmabahçe Sarayı’nda olunca ben çok gururlanıyorum. Böyle bir gösteri yapılması muhteşem bir olay. Bizim için çok büyük şans oldu, öğrencilerimizle gelmiştik onların görmesine vesile oldular. Bence çok güzel bir etkinlik olmuş” ifadelerini kullandı. Ücretsiz bir şekilde izlenebilecek Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ekiplerinin eylül ayına kadar her salı Dolmabahçe Sarayı’nda ve her çarşamba Topkapı Sarayı’nda gösteri düzenleyeceği, gösterilerin ücretsiz bir şekilde izlenebileceği öğrenildi.
Muğla Muğla’da minik eller temiz bir çevre için boya tuttu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, çevre bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çocuklar ve gönüllü gençlerle "Temiz Çevre, Temiz Dünya" temalı bir resim çalışması gerçekleştirdi. Etkinlikte çevre dostu su bazlı boyalar kullanılarak çocuklar, geri dönüşüm atölyesi kapsamında yapılan kağıtlara çevre konusundaki düşüncelerini resmetti. Gün boyunca devam eden duvar boyama etkinliği sırasında Erasmus programı kapsamında Sırbistan, Macaristan, Polonya, Estonya ve Yunanistan’dan gelen gönüllü gençler de çocuklara eşlik etti. Gençlik merkezi bünyesindeki eğitmenler ve gençlik çalışanları, çocuklara yönelik çevre bilinci temalı bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi. Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi Çalışanı Mehmet Deveci, "5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri kapsamında bir faaliyet gerçekleştirdik. Bir çevre temalı resim çalışması yaptık. Sonrasında çocuklarımız ile birlikte çiçek ve ağaç dikimi gerçekleştirdik. Şimdi de bir sanat atölye çalışmamız var. Bu çalışma kapsamında çocuklarımızın hayal gücünü geliştirebileceği, kendini ifade edebileceği resimlerle dolu bir atölye yapacağız. Eğlenceli ve keyifli bir zaman geçiriyoruz. Katılımda bulunan gönüllü gençlerimize ve bizi her zaman destekleyen İl Müdürümüz Musa Kazım Açıkbaş’a teşekkür ederiz" dedi.
Ankara Bakan Kacır: “Havacılıkta ve savunma sanayinde elde ettiğimiz kazanımlar dünya tarafından dikkatle takip ediliyor” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Havacılıkta ve savunma sanayinde elde ettiğimiz kazanımlar dünya tarafından dikkatle takip ediliyor” dedi. AX-3 Uzay Misyonu Mürettebatı Karşılama Töreni Ankara’da gerçekleşti. ODTÜ Kültür ve Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve diğer mürettebattan Walter Villadei, Marcus Wandt Michael Lopez-Alegria katıldı. Törende konuşan Bakan Kacır, “Teknoloji ve bilim yarışında insanlık yararına geliştirilecek tüm alanlarda dünyada en önde olan ülkelerden biri olalım. Bunu başarabiliriz. Adım adım neleri başardığımızı görüyoruz. Havacılıkta ve savunma sanayinde elde ettiğimiz kazanımlar bütün dünya tarafından dikkatle takip ediliyor artık. Ve bu kazanımları, bu başarıyı uzay bilim ve teknolojilerine daha hızlı şekilde transfer etme ve aktarmak istiyoruz. Ve bu alanda da benzer bir başarı hikayesi gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü bu alan bizim için hem çok stratejik hem de ekonomik değeri çok kıymetli bir alan” dedi. Küresel uzay ekonomisinin yıllık 600 milyar doları aştığını belirten Kacır, 10 yıl içerisinde 1,5 trilyon dolara yaklaşacağının tahmin edildiğini söyledi. Küresel uzay ekonomisi pastasından daha fazla pay alınabileceğini ifade eden Kacır, “Bunu yapabilecek imkan ve kabiliyete sahibiz. Seksenli yıllarda Türkiye, gelecekte sahip olmayı hedeflediği uyduları için yörünge haklarını almaya başladığında aynı zamanda bu uyduları geliştirecek araştırma çalışmaları da başlatmak istedi. Ve o yıllarda uzay araştırmaları alanında çalışacak ilk merkez bu kampüste 1985’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi çatısı altında kuruldu. Fakat maalesef 80’ler ve 90’lar Türkiye’nin bütün bu alanlarda çalışma yapmasını mümkün kılacak bir siyasi ve ekonomik istikrarı yakalamasına el vermedi. Ancak 2000’li yıllarda milli uydu projelerinde adım atmaya başladık. Önce Türksat uydusunun o ortak üretim faaliyetlerine dahil olduk. Sonra RASAT ve GÖKTÜRK görüntüleme uydularını yerli olarak geliştirdik” diye konuştu. Metre altı çözünürlüklü elektro optik kamerası dahil olmak üzere tüm kritik alt sistemleri ve bileşenlerin Türkiye’de geliştirildiğini hatırlatan Kacır, şu anda üretilmiş olan İmece Gözlem Uydusunu Türkiye’de ürettiklerini kaydetti. İmece Gözlem Uydusunu Cumhuriyet’in 100’üncü yılının Nisan ayında uzaya göndermeyi başardıklarını aktaran Kacır, “Bu Türk mühendislerinin, Türk bilim insanlarının, Türk araştırmacılarının bir zaferidir. Ama her zaman hedefi bir adım öteye taşıyoruz. Bizim için haberleşme uydularını yerli ve milli olarak geliştirmek de çok önemli bir alan. Bunu yapabilen ülkelerin sayısı ancak iki elin parmağı kadar” şeklinde konuştu.