YEREL HABERLER - 15 Temmuz 2017 Cumartesi 18:54

Hatay’da 15 Temmuz etkinliği

A
A
A
Hatay’da 15 Temmuz etkinliği

Hatay’ın Antakya ilçesi Oğlakören Mahallesinde 15 Temmuz nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hatay’ın Antakya ilçesi Oğlakören Mahallesinde 15 Temmuz nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Düzenlenen etkinliğe Antakya Belediye başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alparslan, partililer ve vatandaşlar katıldı.


2007 yılında Şırnak’ın Uludere ilçesinde yola döşenen mayının teröristlerce uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan Süleyman Yılmaz’ın abisi Ali Yılmaz tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim okutuldu dualar edildi.


Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Şehit Abisi Ali Yılmaz, demokrasiyi ve aydınlık geleceği yok etmek isteyen vatan hainlerinin harekete geçmesiyle milletin silahlarını yine aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını söyledi.


Yılmaz, milletin darbe girişiminde sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattığını kaydederek, “Milletimin darbe girişiminde sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir” dedi.


Antakya Belediye başkanı İsmail Kimyeci, Türk milletinin tarihte 16 büyük devlet kurduğunu belirtti.


Kimyeci, Türk milletinin hiçbir zaman başka toprakları istila etmediğini vurgulayarak: “Biz Türk milleti olarak bu devletlerimizi kurduğumuzda hep tarihi incelediğimizde hiçbir zaman bir coğrafyayı, bir ülkeyi istila etmedik. Orayı bölmek parçalamak için hiçbir zaman savaş yapmadık. Hep baktığımızda yaşadığımız bölgeyi, coğrafyayı vatan kabul ederek orayı korumak üzere her zaman şehitler verdik. Ve canlarımız uğruna geçmişte nasıl atalarımız vatan kabul ettiğimiz toprakları korumak için şehit oldularsa bugün ve bundan sonraki süreçte de bizden sonra gelen nesillerde aynı hassasiyeti gösterecek” kelimelerini kullandı.


AK Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alparslan ise Türk milletinin sayısız zaferleri arasında 15 Temmuz’un da eklendiğini kaydetti.


Alparslan, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Rabbim şehadete ermiş tüm şehitlerimize o cennet makamına, bizleri de onların makamında onların şehadetinden nasiplenmeyi nasip eder. Bundan sonra bizden sonra gelecek nesillere, 15 Temmuz’u unutturmamak adına her yıl bu zaferimizi anmayı Rabbim nasip eder inşallah” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından 30 Kuş adlı şiirin okunması sonrasında şehitleri için okunan hatimlerin duası yapıldı, Kuran-ı Kerim okundu. Davetlilere etli pilav dağıtıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.