GENEL - 06 Ocak 2019 Pazar 16:06

Kardeşinin anısına yaptığı tabloları lösemili çocuklar için sergiledi

A
A
A
Kardeşinin anısına yaptığı tabloları lösemili çocuklar için sergiledi

Hatay’ın Payas ilçesinde Tansel Eren, lösemi hastalığından kaybettiği kardeşinin anısına yaptığı rölyef tablolar ile lösemili çocuklar yararına sergi düzenledi.

Hatay’ın Payas ilçesinde Tansel Eren, lösemi hastalığından kaybettiği kardeşinin anısına yaptığı rölyef tablolar ile lösemili çocuklar yararına sergi düzenledi.


Hataylı iş adamı Sabit Eren’in eşi Tansel Eren’in lösemi hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden kız kardeşinin anısını yaşatmak adına yaptığı rölyef tablo çalışmalarının sergilendiği açılışa İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Payas Kaymakamı Polat Kara, çevre belediye başkanları ve çok davetli katıldı. Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’ndeki serginin açılışında konuşan Tansel Eren, "İki yıl önce kardeşim Sonsel’i lösemiden kaybettik. Lösemi tedavisi uzun soluklu, sıkıntılı ve çaresizliği yaşatan bir hastalık. Bu hastalığın çaresizliğini ve acısını yaşayan biri olarak aynı hastalığı ve çaresizliğini yaşayanlar adına ufak bir damla da olsa katkıda bulunmak istedim. Kardeşimi kaybettikten sonra hobi olarak yapmaya başladığım rölyef tablolarımı bugün bu tarihi mekanda sergilemenin mutluluğunu dostlarımızla birlikte yaşıyorum. Bu sergiden elde edeceğim gelir lösemili yavrularımızın ihtiyaçlarını karşılaması ümidiyle onların tedavisi için kullanılacak. Lösemili yavrularımıza destek olmak adına tertip ettiğimiz özel sergimin açılışına katılarak beni yalnız bırakmayan konuklara kendim ve ailem adına teşekkür ederim" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.