GENEL - 14 Nisan 2019 Pazar 23:47

Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileri Hatay’da

A
A
A
Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileri Hatay’da

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri temaslarda bulunmak üzere Hatay’ın Antakya ilçesine gelerek tarihi ve kültürel öneme sahip mekânları gezdi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri temaslarda bulunmak üzere Hatay’ın Antakya ilçesine gelerek tarihi ve kültürel öneme sahip mekânları gezdi.


Aralarında 20 Büyükelçinin ’de olduğu heyet ilk olarak Hatay Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti.


Heyet Daha sonra Hristiyanlığın en önemli mekânlarından dünyanın ilk mağara kilisesi Antakya’daki St. Pierre Kilisesi’ne giden büyükelçiler, yapının tarihi hakkında bilgi aldı.


Büyükelçiler 2 bin yıl önce Roma döneminde sel ve taşkınlardan korunmak için yapılan su kanalları Titus Tüneli’ni gezdi.


Daha sonra Samandağ ilçesinde Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Vakıflı Mahallesi’ni ziyaret eden büyükelçiler, Antakya Medeniyetler Korosu’nun konserini dinledi.


Hatay Medeniyetler korosu konserinin ardından Antakya Sanayi Ticaret odasının (ATSO)düzenlediği yemeğe geçen Heyet burada iş adamları ile sohbet etti.


Yemekte konuşan ATSO Başkanı Hikment Çinçin, Hatay’ın Türkiye’de şuan Suriyeli yerleşimcilerin en çok obudğu illerden bir tanesi olduğunu ifade etti.


Hatay’da kişi başına düşen Suriyelinin yüzde 29 oranında olduğunu ifade eden Çinçin, ”Suriyeli misafirlerimizle tüm altyapımızı paylaşıyoruz. Nüfusumuz 18 yılda yaklaşık yüzde 18 arttı. O Yüzden altyapımızda aksaklıklar yaşanıyor ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan altyapı projelerimize destek istiyoruz ”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.