GENEL - 23 Ocak 2012 Pazartesi 16:43

ERMENİ KÖYÜ`NDEN FRANSA`YA TEPKİ

A
A
A
ERMENİ KÖYÜ`NDEN FRANSA`YA TEPKİ

Fransa Senatosu’nun "soykırım iddiaları" inkarını suç sayan teklifi görüşmeye başlaması, Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı’da tepkiyle karşılandı.
Vakıflı Köyü Muhtarı Berc Karton, yaptığı açıklamada, Avrupa’nın ve Avrupa ülkelerinin siyasi amaçlarla Türk ve Ermeni meselelerini gündeme getirmelerinden dolayı üzüntü duyduklarını ve kınadıklarını söyledi. Karton, "Onlardan beklediğimiz iki devletin tarihçilerini bir araya getirip onlarla Avrupa ülkeleriyle beraber zamanında olan biteni iki devleti rahatlatacak şekilde 3. devletlere konuşma hakkı vermeden kendi aralarında halletmeleri gerekir. Biz burada Samandağ’ında dört dinden ayrı insanlarla barış
huzur kardeşçe yaşıyoruz. Fransa’nın bugün görüşeceği yasa teklifini de kınıyorum" dedi.
Vakıflı Köyü sakinlerinden Papken Silahlı da, "Bu konuyu tarih ve arşivler bilir. Başbakan Recep Tayip Erdoğan zaten daha önce söylemişti ’arşivlerimiz açık’ diye. Tarihimiz belli bu konunun gündeme taşınmasını kınıyoruz. Biz burada Türkiye’de huzur içinde yaşıyoruz" diye konuştu.
Emekli öğretmen Boğoz Silahlı da hangi ülkede olursa olsun soykırımın bir insanlık suçu olduğu söyledi. Soykırım iddialarını da tarihçilerin açıklığa kavuşturacağını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir