GÜNDEM - 12 Şubat 2026 Perşembe 11:17

Cumhurbaşkanının açıkladığı deprem konutlarının fiyatları depremzedeleri sevindirdi

A
A
A
Cumhurbaşkanının açıkladığı deprem konutlarının fiyatları depremzedeleri sevindirdi

HATAY (İHA) – Hatay’da deprem konutlarında yaşayan vatandaşların yüzü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem konutlarının ödemesinin faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 18 yıl aylık 8 bin 750 TL’lik taksitlerle ve peşin satış bedelinin 484 bin TL olacağını açıklamasıyla güldü. Depremden sonra sıcak yuvasında yaşamaya başlayan depremzede Engin Aşkar, evlerin fiyatlarının daha yüksek olmasını beklerken açıklanan fiyatların kendisini sevindirdiğini söyledi.


Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da binlerce bina yerle bir olmuştu. Asrın felaketi sonrası kısa sürede başlayan ihya ve inşa çalışmaları kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konutların inşaatına başlanmıştı. Asrın inşasıyla birlikte yuvalarına kavuşan vatandaşlara güzel haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut fiyatlarının faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 18 yıl aylık 8 bin 750 TL’lik taksitlerle ve peşin satış bedelinin 484 bin TL olacağını açıklaması vatandaşların yüzünü güldürdü.


Depremde evi yıkılan ve Antakya ilçesi Güldüren Mahallesi’nde yeni sıcak yuvasında yaşayan depremzede Engin Aşkar, "Deprem konutlarının açıklandığı fiyattan aslında daha üst bekliyordum ama şu anki fiyat bizi sevindirici bir haber oldu" dedi.


Belirlenen rakamın herkesin ödeyebileceği bir fiyat olduğunu ifade eden Aşkar, "Depremde çok kötü şeyler yaşadık ve korkunçtu. O anı hatırlamak istemiyorum. En ufak bir sarsıntıda o anları tekrar yaşıyoruz. Onu atlatmak çok zor oldu. Şimdiki evimiz daha rahat ve ısı yalıtım her şey güzel. Evimiz 3+1 odalı. 2 çocuğum var ve perde duvar olması güven veriyor. Deprem konutlarının açıklandığı fiyattan aslında daha üst bekliyordum. Şu anki fiyat bizi sevindiren bir haber oldu. Beklediğimizin rakamın altında oldu. Herkesin ödeyebileceğini düşünüyorum. Böyle olması iyi oldu. Bu haber bizi mutlu etti. Eve girmeden önümüze kağıt verdiler ve onları imzaladık. İmzalamak zorunda kaldığımız için herkeste böyle bir panik oldu ve korku oldu. ’Bak devlet şöyle yapar, ödeyemeyeceksiniz ve çok borca gireceksiniz. Hatta 5, 8, 10 milyon gibi para isteyecekler.’ Bu kadar insan mağdur iken bu rakamları kesin ödeyemez de, mantıklı düşünmek lazımdı. Biz de mantıklı olanı yaptık ve şu an belirlenen fiyat bence herkesin rahat bir şekilde ödeyebileceği güzel bir fiyat oldu. Buradan yetkililere ailem adına çok teşekkür ediyorum. Hiç olmazsa öyle bir barınma olanağı sundular. Evler için de ödeme kolaylığı sağlandığı için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.



"Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın açıkladığı ev fiyatları çok iyi, ucuzdu ve fiyatı çok beğendik"


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı konut fiyatlarının çok uygun olduğunu söyleyen depremzede Mehmet Kılınç ise, "Deprem zamanında hanımla birlikte korku içinde dışarıya çıktık. Hanım, çocuklar ve torunların hepsi ağlıyordu. Oradan çıktıktan sonra bizleri konteyner kente gönderdiler. 15 ay konteynerde kaldık. Depremde evimiz yıkıldı ve akrabalarımız öldü. TOKİ’den çıkan evimiz çok konforlu, güzel ve dört dörtlük ev oldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın açıkladığı ev fiyatları çok iyi ve ucuzdu. Fiyatı çok beğendik. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, devletimizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanının açıkladığı deprem konutlarının fiyatları depremzedeleri sevindirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Sahilde ölü bulunan "Yalan Dünya" lakaplı balıkçının son konuşması ortaya çıktı Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde limanda 2 metrelik teknede yaşayan "Yalan Dünya" lakaplı balıkçı Mustafa Ünlü, Sakarya Sahili’nde ölü bulundu. Memleketi Ordu’da toprağa verilen Ünlü’nün arkadaşıyla telefondaki son konuşmasında teknenin şarj dinamosunun arıza yaptığını söylediği ortaya çıktı. İstanbul’dan aldığı tekne ile denize açılan ve Sakarya’nın Karasu ilçesi sahilinde cansız bedeni bulunan Mustafa Ünlü’nün (63) cenazesi, dün Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi’nde defnedildi. Ünlü’nün ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, Zonguldak Alaplı’daki balıkçı arkadaşı Timur Arslan olaydan bir süre önce yaptıkları telefon görüşmesini anlattı. "Şarj dinamosu arızalanmış, su tahliye edilememiş" Mustafa Ünlü’nün Alaplı Limanı’nda kaldığı dönemde kendisine yardımcı olan tekne imalatçısı Timur Arslan, Ünlü ile vefatından bir süre önce görüştüklerini belirtti. Teknede teknik bir arıza meydana geldiğini ifade eden Arslan, "Rahmetli olmadan bir süre önce görüştüm. Bana teknenin şarj dinamosunun arıza yaptığını söyledi. Teknenin altını temizlediği için tekne su almaya başlamış. Dinamo şarj etmediği için akü bitmiş. Akü bitince de suyu tahliye eden sintine pompası çalışmamış. Kendisi ya tekneden düştü ya da tekne su aldığı için panikledi. Üzerinde daima sırt çantası olurdu, o da ağırlık yapmış olabilir. Başımız sağ olsun" dedi. Kefken açıklarında battığı tahmin ediliyor Olay, 9 Şubat tarihinde Sakarya’nın Karasu ilçesi Yenimahalle mevkiinde meydana geldi. Sahilde hareketsiz yatan bir kişiyi gören vatandaşların ihbarı üzerine yapılan incelemede, cesedin Mustafa Ünlü’ye ait olduğu belirlendi. İstanbul Sarıyer iskelesinden tekneyle ayrıldığı güvenlik kameralarına yansıyan Ünlü’nün Kocaeli Kefken açıklarında teknesinin batması sonucu hayatını kaybettiği ihtimali üzerinde duruluyor. 6 yıl boyunca 2 metrelik teknede yaşamıştı Mustafa Ünlü, 2021 yılında Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 2 metrekarelik bir balıkçı teknesinde yaşamasıyla gündeme gelmişti. "Yalan dünya, bu dünya boş" diyerek tekneye yerleşen ve yaklaşık 6 yıl boyunca yaz kış limanda kalan Ünlü, geçimini balıkçılıkla sağlıyordu.
Sinop Sinop’ta gençlere dijital dolandırıcılık semineri Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "IBAN Paylaşımı ve Dijital Dolandırıcılığa Karşı Toplumsal Farkındalık" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı amaçlayan farkındalık çalışmaları kapsamında ilk etapta 18-30 yaş aralığına yönelik bilgilendirme faaliyetleri başlatıldı. Bu çerçevede IBAN paylaşımının doğurabileceği hukuki ve cezai sorumluluklar ile dijital dolandırıcılık yöntemlerine karşı gençlerin bilinçlendirilmesi amacıyla lise öğrencilerine yönelik seminerler planlandı. Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Uluğ tarafından Boyabat Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, Mevlana MTAL ve Boyabat MTAL öğrencilerine IBAN kullandırma ve paylaşımının suç örgütleri tarafından nasıl istismar edildiği anlatıldı. Seminerde ayrıca bu tür eylemlerin yol açabileceği adli süreçler ve mağduriyetler somut örneklerle aktarıldı. Yetkililer, "kolay para kazanma" vaadiyle yapılan yönlendirmelerin ciddi hukuki sonuçlar doğurabileceğini vurgulayarak gençlerin bu tür tekliflere karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda yetkili mercilere başvurmaları gerektiğini ifade etti. Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyon içinde yürütülen çalışmanın öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğü belirtildi.
İzmir İzmir’de sağanak yağış: Büyükşehir ekipleri seferber oldu İzmir’de gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle kent genelinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri teyakkuz haline geçti. AKOM koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda 412 iş makinesi, 200 pompa ve bin 365 personel görev aldı. 112, 153 ve 185 çağrı merkezlerine ulaşan ihbarlara ekipler hızla müdahale etti. İzmir’de 12 Şubat gecesinden itibaren etkili olan sağanak yağış özellikle sabah saatlerinde etkisini artırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre son 12 saatte Narlıdere’de metrekareye 51,4 kilogram yağış düştü. Gaziemir’de 40,6 kilogram, Urla’da 34,3 kilogram, Buca’da 31,4 kilogram, Menderes’te 31,1 kilogram, Ödemiş Demirdere’de 29,9 kilogram, Güzelbahçe’de 24,7 kilogram, Karşıyaka’da 22,1 kilogram, Dikili’de 20,8 kilogram ve İzmir merkezde 18,1 kilogram yağış ölçüldü. İhbarlara hızlı müdahale 112 İtfaiye Çağrı Merkezi ile İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) 185 ve Hemşehri İletişim Merkezi’nin (HİM) 153 hatlarına gelen ihbarlara İzmir Büyükşehir Belediyesinin sahada görev yapan ekipleri hızla müdahale etti. İlçe bazlı ihbar dağılımında Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca ve Gaziemir ilçeleri öne çıktı. Buca’nın Çamlıpınar Mahallesi’ndeki derede suyun debisinin yükselmesi üzerine İZSU Dereler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından su tahliye ve kontrol çalışmaları gerçekleştirildi. Tüm birimler alarmda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm ilgili birimler, 412 iş makinesi, 200 pompa ve bin 365 personel ile sahada görev yapıyor. Çalışmalar AKOM koordinasyonunda anlık olarak takip edilirken, özellikle güney ve doğu ilçelerde yağışın önümüzdeki saatlerde etkisini artırması bekleniyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri de 202 personelle sahada aktif görev yaparak meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önleyici, yönlendirici çalışmaları yerine getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, alçak kesimler, dere yatakları ve geçmişte su baskını yaşanan bölgelerde yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması ve muhtemel su baskınlarına karşı tedbir alınması çağrısı yapılırken, yaşanabilecek olumsuzlukların 153 ve 185 çağrı merkezlerine bildirilmesi istendi.