ASAYİŞ - 07 Şubat 2026 Cumartesi 17:10

Hatay’da sağanak sele neden oldu, yollar göle döndü

A
A
A
Hatay’da sağanak sele neden oldu, yollar göle döndü

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde etkili olan yağışla birlikte yollar göle döndü. Evlerin bahçelerini su basarken, yolların göle döndüğü anlar kameraya yansıdı.


Meteoroolojinin şiddetli yağış uyarısında bulunduğu Hatay’da yağışlı hava sabah saatlerinden itibaren etkisini hissettirdi. Kentin güney ilçesi olan Yayladağı ilçesinde şiddetli yağış sele döndü ve yollar adeta göl oldu. Şiddetli yağışla birlikte yolların göle döndüğü, evlerin bahçelerini su bastığı anlar ve vatandaşların zor anlar yaşadığı anlar kameraya yansıdı. Giderlerin açılmasıyla kent merkezindeki sular çekildi. Yağışlı havanın kent genelinde gün boyunca etkili olacağı öğrenildi.


Yayladağı Belediyesi; vatandaşları zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda uyararak, dere yataklarına araç parkı yapılmaması konusunda uyardı.



Hatay’da sağanak sele neden oldu, yollar göle döndü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Meriç Nehri taştı; hayvanlar tahliye edildi, çiftçi malını kurtardı Meriç Nehri’nin taşmasıyla Edirne’de tarım arazileri ve yerleşim alanları sular altında kalırken, AFAD ekipleri mahsur kalan hayvanları tahliye etti, çiftçiler ise mallarını kurtarmak için zamanla yarıştı. Bulgaristan’da etkili olan yoğun yağışlar ve kar erimeleri sonrası debisi artan Meriç Nehri’nin taşmasıyla Edirne’de tarım arazileri, çiftlikler ve bağ evleri sular altında kaldı. Taşkının ardından bölgede yaşayan çiftçiler, hayvanlarını ve mallarını kurtarmak için seferber oldu. Bulgaristan’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 95’e ulaşması nedeniyle kontrollü su tahliyesine başlandığı öğrenilirken, Meriç Nehri’nin debisinin 1157 metreküp/saniyeye kadar yükselerek artmaya devam ettiği bildirildi. Üç nehrin birleştiği Edirne’de, nehir kenarlarında bulunan yerleşim alanları ve tarım arazilerinde yaşayan vatandaşlar tedbir alırken, AFAD ve jandarma ekipleri muhtemel olumsuzluklara karşı sahada hazır bekliyor. Meriç Nehri’nin yatağından çıkması sonucu birçok hayvan sular altında kalan alanlarda mahsur kaldı. Su basan yerleşim alanlarına botlarla giren AFAD ekipleri; koyun, köpek, kedi ve çok sayıda hayvanı güvenli bölgelere tahliye etti. Hayvanlarına yeniden kavuşan çiftçiler, yaşadıkları sevinci gözyaşları içinde dile getirirken, bölgede su seviyelerinin yakından takip edildiği ve denetimlerin sürdüğü belirtildi.