ASAYİŞ - 09 Şubat 2026 Pazartesi 14:31

Hatay’da zeytinlik alanda 30 düzensiz göçmen yakalandı

A
A
A
Hatay’da zeytinlik alanda 30 düzensiz göçmen yakalandı

Hatay’da jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 30 düzensiz göçmen yakalandı.


İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 6–8 Şubat 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler sırasında Yayladağı ilçesinde zeytinlik alanda yabancı uyruklu şahısları fark etti. Yapılan kontrollerde; Suriye uyruklu 26 erkek ve 4 kadın olmak üzere toplam 30 düzensiz göçmen tespit edildi. Gözaltına alınan kaçak göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Göç İdaresi ilgili birimlere teslim edilirken, haklarında yasal işlem başlatıldı.


Bölgede düzensiz göçle mücadele kapsamında denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.



Hatay’da zeytinlik alanda 30 düzensiz göçmen yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Karatay Belediyespor Kulübü şampiyon Karatay Belediyespor Kulübü, Konya güreş tarihinde bir ilke imza atarak U17 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda takım halinde Türkiye şampiyonu oldu. 3-8 Şubat 2026 tarihleri arasında Kocaeli’nin Darıca ilçesinde düzenlenen U17 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda, 81 ilden 323 sporcunun katıldığı müsabakalarda Karatay Belediyespor Kulübü, 79 puan toplayarak takım klasmanında Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Final müsabakalarının ardından tamamlanan organizasyonda genç güreşçiler kıyasıya mücadele ederken, dereceye giren sporcular madalya ve kupalarını aldı. Şampiyonada Karatay Belediyespor Kulübü adına dereceye giren sporcular ise, 48 kiloda Mustafa Kerem Karaköse Türkiye ikincisi, 51 kiloda Mustafa Kenan Çelik, 71 kiloda Emirhan Çakır ve 80 kiloda Ali Sadi Özpınar Türkiye üçüncüsü oldu. Bu derecelerle Karatay Belediyespor Kulübü, toplam 79 puanla takım klasmanında Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Öte yandan Karatay Belediyespor Kulübü antrenörlerinden Aytullah Özyurt, U17 Grekoromen Güreş Milli Takımı antrenörü olarak görevlendirildi. Hasan Kılca’dan güreş takımına tebrik Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, Güreş Takımı’nın elde ettiği şampiyonluk dolayısıyla sporcuları ve antrenörleri tebrik etti. Spora ve sporcuya yapılan yatırımların şampiyonluklarla karşılık bulduğunu vurgulayan Başkan Kılca, U17 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olan Karatay Belediyespor Güreş Takımı’nın Karatay adına gurur verici bir tablo ortaya koyduğunu ifade etti. Kılca, Karatay Belediyesi olarak sporu ve sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirterek "Sporun Yıldızı Karatay" anlayışıyla çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
Bursa Yağmur ve kar sularıyla coşan kanyonu geçen sporcu böyle konuştu Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan Sölöz Kanyonu’nda doğa yürüyüşüne çıkan ekip, parkurda yaşadıkları zor anlar bu sözlerle dile getirdi. Dağcı İbrahim Taşçı, "Biz bu sporu severek yapıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında böyle kanyonlardan geçiyoruz" dedi. Yağmur ve kar sularının etkisiyle debisi artan Sölöz Kanyonu’nda, sulara bata çıka ilerleyen dağcılar herkesin yüreğini ağzına getirdi. Aksiyon peşinde olan dağcı İbrahim Taşçı, büyük bir gürültüyle akan sudan soğukkanlılığı ve tecrübesi sayesinde kanyondan geçtiği anları sosyal medya hesabından paylaştı. Beline bağladığı iple arkadaşları tarafından sudan alınan Taşçı, yaşadığı adrenalin ve mutluluğu ise saniye saniye kayda aldı. Akıntının şiddeti nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken ekip, yürüyüşü kontrollü şekilde sonlandırdı. Yaşanan anların büyük adrenalin ve keyif dolu olduğunu dile getiren Taşçı, "Şelaleden atlarken çekilen videom yayınlandı. Bunu mahsur kalma, can pazarı ve arama kurtarma operasyonu gibi lanse edenler olmuş. Bu gerçeği yansıtmamaktadır. Biz kanyoncuyuz. Kanyon sporu yapıyoruz. Bursa’da ve Türkiye genelinde bu tür kanyonlara Profesyonel ekipmanlarla ve profesyonel ekip arkadaşlarımıza beraber girip bu sporu icra ediyoruz. Yanlış anlaşılması biraz üzücü geldi. Çok güzel haberler de aldık. Biz bu sporu severek ve isteyerek yapıyoruz" dedi.