YEREL HABERLER - 10 Mayıs 2015 Pazar 09:32

CHP Adaylarından Belediye-Iş Sendikası'na Ziyaret

A
A
A
CHP Adaylarından Belediye-Iş Sendikası'na Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Iğdır milletvekili adayları Adil Aşırım ve Seyfettin Artantaş, Belediye-İş Sendikası ziyaret ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye-İş Sendikası Kars-Iğdır-Ardahan Şube Başkanı Himmet Bozan, şube olarak Iğdır’da, 700’ün üzerinde, diğer illerde ise bin 500’in üzerinde üyelerinin olduğunu, bu anlamda Iğdır’daki en ağır sendika olduklarını söyledi. Sendika olarak işçiden yana program üretenlerin yanında oluklarını belirten Bozan, “Bu anlamda işçilerin sorunlarının çözümünde iyi programı olan partiye ve adaya destek olmak niyetindeyiz. Bütün partilerin programını takip ediyoruz ve adayları dinliyoruz. Bizde üyelerimizle bunu değerlendirip bu kapsamda irademizi kullanacağız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin işçiden yana, çiftçiden yana, esnaftan yana çok kapsamlı programlarının olduğunu ifade eden CHP Iğdır 2. sıra milletvekili adayı Seyfettin Artantaş, “Bu kapsamda bizde parti olarak size bir alternatif sunuyoruz, neler yapabileceğimiz sizlere anlatmaya çalışıyoruz. Sizde değerlendirmeyi yaparak sizlere daha iyi hizmet edeceğini düşündüğünüz ve sizlerin sorunlarına daha kapsamlı çözüm üretecek aday hakkında tercih yapmalısınız” dedi.
Partilerinin programlarını Belediye-İş Sendikası’nın bütün üyelerinin bulunduğu toplu bir toplantıda anlatmayı istediğini dile getiren CHP Iğdır 1. sıra milletvekili adayı Adil Aşırım da, “Hatta Iğdır’daki bütün adaylarda bu toplantıya davet edilebilinirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin işçinin sorunlarının çözülmesi noktasında çok iyi programı var. Partimiz özellikle büyük şehirlerde kendi programını da uyguladığını göreceksiniz. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nde ve benzeri büyükşehirlerde taşeron programını kaldırarak buralardaki işçilere kadro vermiştir. Siz; taşeron, 4B ve 4C’yi bizden iyi bilirsiniz. Nedeni de bu işin içindesiniz. Geçmişte bunun kaldırılması içinde mücadele verdik. Parti olarak ve kişisel olarak buna karşıyız. Abim Iğdır Belediye Başkanı iken bu statüdeki birçok kişi kadro aldı. Taşeron işçileri çalıştıran müteahhit, her ay işçi üzerinde devletten para kazanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin programında olan; işçinin üzerinde kar elde edip zengin olan müteahhidi kaldırdığında, hem aradaki o fark devletin cebinde kalıyor, hem de bu hizmette emek harcayan işçi de daha yüksek ödeme yapılmış oluyor. Bu manada partimizin; işçiden, emekten, çiftçiden, köylüden, esnaftan ve toplumun her kesiminden yana, sorunlarının çözülmesin için önemli programları hazırlayarak önüne koymuştur. Bunu pratikte de uyulmamıştır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.