YEREL HABERLER - 12 Aralık 2015 Cumartesi 14:18

ASİMDER Haydar Aliyev'i Ölümünün 12. Yıldönümünde Andı

A
A
A
ASİMDER Haydar Aliyev'i Ölümünün 12. Yıldönümünde Andı

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in 12. ölüm yıldönümünde büstüne karanfiller bırakarak andı.
Azerbaycan halkının Ümmi Milli Lideri Merhum Haydar Aliyev’in 12. ölüm yıldönümünde ASİMDER Genel Merkez üyelerince Iğdır’daki büstüne karanfiller koyularak anıldı. Anma programında konuşan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Haydar Aliyev’in Azerbaycan’ın gelişiminde önemli rol oynadığını, yönetimde olduğu sürece bu yönde büyük çaba sarf ettiğini belirtti. Gülbey, “Haydar Aliyev’in basiretli ve dirayetli politikalarıyla Azerbaycan’ın içinde bulunduğu zor ve meşakkatli dönemi geride bıraktı ve 21. yüzyılın başında bölgesi ve uluslararası toplumda önemli bir yer edindi. Aliyev, şahsiyetinde Azerbaycan ile bütünleşen 20. yüzyıla damgasını vuran liderler arasında haklı yerini almış büyük bir devlet ve siyaset adamıdır. Yaşamı boyuca dünya hafızasında saygın bir yere sahip olan Aliyev, 80 yıllık ömrünü büyük mücadeleler ve başarılarla geçirmiştir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Azerbaycan’ın Ümmi Milli Lideri Merhum Haydar Aliyev’in Iğdır da ismine yapılmış olan park içerisindeki büstüne karanfiller bırakıldı.
Öte yandan, anma töreninde, geçtiğimiz günlerde Hazar Deniz’inde 32 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kaza nedeniyle ve tüm şehitler için de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir