EKONOMİ - 21 Mayıs 2025 Çarşamba 14:57

Başsavcı Dede: "Yeşeren umutlar bahçesi" örnek bir projedir

A
A
A
Başsavcı Dede: "Yeşeren umutlar bahçesi" örnek bir projedir

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, sosyal sorumluluk bilinciyle "Toprağa Dokun, Hayata Tutun" projesini hayata geçirdi.


"Yeşeren Umutlar Bahçesi" projesi, yükümlülerin topluma entegrasyonunu, üretime katılmasını ve doğayla bağ kurmasını hedefliyor. Bahçede yetiştirilecek taze sebzeler, hem ihtiyaç sahibi vatandaşlara hem de yükümlülere ücretsiz olarak ulaştırılacak.


Iğdır Ziraat Odası’nın desteği ile gerçekleştirilen projede, ihtiyaç sahibi 10 yükümlüye toplam 15 bin adet sebze fidesi dağıtımı yapıldı. Yükümlülere hem ekonomik katkı sağlanması hem de sosyal anlamda destek verilerek hayatlarına dokunulması amaçlanıyor.


Programa katılan Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, projenin önemine değinerek örnek bir proje olduğunu belirtti. Başsavcı Meriç Dede yaptığı açıklamada, "Yeşeren Umutlar Bahçesi, yükümlülerimizin üretime dahil olmasını ve topluma entegrasyonunu teşvik eden örnek bir projedir. Aynı zamanda sosyal yardımlaşma ve çevre bilinci açısından da önemli katkılar sağlamaktadır. Bu değerli çalışmadan dolayı Denetimli Serbestlik Müdürümüz Sayın Erkan Yıldırım’a ve emeği geçen tüm personele teşekkür ediyorum" dedi.



Başsavcı Dede: "Yeşeren umutlar bahçesi" örnek bir projedir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da aileler yeni yılın ilk sabah namazında camide buluştu Konya İl Müftülüğü tarafından yeni yılın ilk sabahında "Ailece Sabah Namazında Buluşuyoruz" programı gerçekleştirildi. Kapu Camii’nde kılınan sabah namazının ardından başta Filistin olmak üzere tüm mazlum coğrafyalar için dua edildi. Programın devamında ise Milli İrade Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada konuşan eski Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Gazze’de yaşamın, "normalleşme" değil; hayatta kalma mücadelesi üzerinden sürdüğünü belirtti. Uluslararası hukukun güçlüye kalkan, zayıfa verilen sus payı olmaması gerektiğinin altına çizen Poçanoğlu, bugün, yaşanan iletişim çağında; bir çocuğun soğukta can verdiği haberini "akış" içinde tüketebiliyorsa, burada bir sorun olduğunu söyledi. Bir toplumun ihtiyaç duyduğu "insani yardım" kavramını süsleyerek tartışmalı hale getiren prosedürlerin büyük bir soruna yol açtığını ifade eden Poçanoğlu, "Çağrımız; bir ülkeye, bir halka, bir kuruma karşı ‘önyargı’ değil; insan hayatını merkeze alan evrensel bir tutarlılık talebi içermektedir" dedi. Programa, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, Meram Belediye Başkanı Mustafa kavuş, Konya İl Müfütüsü Prof. Dr. Ali Öge, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.