ASAYİŞ - 30 Eylül 2025 Salı 12:10

Iğdır’da Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

A
A
A
Iğdır’da Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il merkezinde gerçekleştirdiği operasyonla uyuşturucu imal ve ticareti yaptığı belirlenen bir kişiyi yakaladı.


Edinilen bilgilere göre, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda kimliği tespit edilen şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Şüphelinin ikametinde ve üzerinde yapılan aramalarda sentetik hap, kubar esrar ve bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan zanlı, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "FETÖ’ye yönelik operasyonlarımızda 160 şüpheli yakalandı" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "FETÖ’YE yönelik son 2 haftadır polislerimiz tarafından devam eden operasyonlarımızda; 160 şüpheli yakalandı" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin bütünlüğüne ve Türk milletinin huzuruna kastedenlerle mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, şu ifadelere yer verdi; "FETÖ’YE yönelik son 2 haftadır polislerimiz tarafından devam eden operasyonlarımızda; 160 şüpheli yakalandı. FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olan, Ankesörlü telefonlarla örgüt içindeki şahıslarla haberleşmeyi sürdüren, FETÖ’nün dışişleri bakanlığı mahrem hizmetler yapılanması, güncel yapılanması, eğitim yapılanması ve finans yapılanması, askeri mahrem yapılanması ve mahrem yapılanmalar içerisinde faaliyet gösteren, 160 şüpheli polislerimiz tarafından yakaladı. 90’ı tutuklandı. 52’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile EGM TEM Daire Başkanlığımız, KOM ve İstihbarat Başkanlıklarımız koordinesinde; Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Şırnak, Tekirdağ ve Tokat’ta gerçekleştirilen operasyonlarda; haklarından kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunanlar da yakalandı. Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor."