GÜNDEM - 21 Ağustos 2024 Çarşamba 16:03

Iğdır’dan enerji alt yapısına büyük yatırım

A
A
A
Iğdır’dan enerji alt yapısına büyük yatırım

Doğu’da 7 ilde kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti sunmak için faaliyetlerini sürdüren Aras Elektrik, Iğdır’da 2024 yılı içesindeki planlanan projelerin de tamamlanmasıyla yıl sonuna kadar toplam 169,7 Milyon TL’lik yatırım yapmış olacak.


Yatırım, teknoloji ve müşteri memnuniyeti gibi alanlarda elektrik dağıtım sektöründe öncü şirketlerden olan Aras Elektrik, Iğdır’daki yatırımlarına devam ediyor. 2013 yılından 2023 yılına kadar olan 10 yıllık sürede sorumluluk alanındaki Iğdır’da 1.325 Milyar TL’lik yatırım yapan şirket, 2024 yılında da planladığı yatırımıyla, kente toplamda 169.7 Milyon TL’lik yatırım sağlamış olacak. 11 yılda Iğdır iline toplam 1.494 Milyar TL’lik yatırım yapacak olan Aras Elektrik, kente hizmet sunmaya devam ediyor.


“Projelerimizle Hizmet Kalitemizi Artırıyoruz”


Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Iğdır İl Koordinatörü Özkan Kılıç, “2013 yılından bu yana kesintisiz enerji hizmeti sunma yolculuğundaki hedeflerimize yaptığımız yatırımlarla her geçen yıl daha da yaklaşıyoruz. Şebeke altyapısı, bakım ve teknoloji alanlarındaki yatırımlara öncelik tanıyarak bu çalışmalara önemli bütçeler ayırdık. Bu yıl sonu itibariyle tamamlayacağımız 22 projelerimiz ile elektrik dağıtım hizmetimizin daha kaliteli, sürekli ve çevreye uyumlu bir şekilde sunulmasını sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.


“Arıza Giderme Süresini Ciddi Oranda Düşürdük”


Arıza giderme süreleriyle ilgili bilgi veren Sistem İşletme Sorumlusu Hekim Yıldırım: “Yaptığımız yatırımlarla her geçen yıl arıza giderme sürelerini büyük oranda düşürüyoruz. Devirden bu yana şebeke altyapısında, enerji nakil hatlarında, aydınlatma çalışmalarında, arıza giderme sürelerinde ve diğer birçok konuda sürekli iyileştirmeler yaptık. Şirket olarak teknolojiyi yakından takip edip sistemlerimiz için çok ciddi yatırımlar sağladık. Özelleşmenin ilk yıllarındaki arıza giderme süremizi ciddi oranda düşürerek %30’lara varan bir iyileşme sağladık. Ayrıca arızalara anında müdahale için her türlü teknolojik altyapımızı kullanıyor, daha iyi olması için büyük bir çaba gösteriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimizle de şebeke sorunlarını büyük ölçüde toparladık. Her yıl daha iyisini yapmaya gayret ederek yolumuza devam ediyoruz.” dedi.


“Bakım Çalışmalarımız Aralıksız Devam Ediyor”


Trafo, dağıtım merkezi, hat ve aydınlatmalara yönelik bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdüklerini ifade eden Kılıç: “Kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaptığımız yatırım ve bakım çalışmalarıyla her yıl bir önceki yıla oranla iyi seviyeye taşıyoruz. Bu da Aras Elektrik olarak, doğru adımlar attığımızı gösteriyor. Müşteri memnuniyeti misyonumuz ile gelen her talebi büyük bir hassasiyetle çözüme ulaştırma gayreti içinde hareket ediyoruz.” dedi.


Müşterilerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla hat, şebeke ve aydınlatma bakımlarının düzenli olarak yapıldığını ifade eden Kılıç: “Şebeke, trafo postası, box/pano, aydınlatma vb. bakım çalışmalarını düzenli olarak yapıyoruz. Yapılan yatırımlarla ve bakım çalışmalarıyla müşterilerimizin taleplerini en kısa sürede çözüme ulaştırma adına gayret ediyoruz.” dedi.


“Müşterilerimizi 72 Saat Öncesinden Bilgilendiriyoruz”


Planlı kesintilerden dolayı müşterileri en az 72 saat öncesinden yazılı ve görsel yayın mecralarından bilgilendirdiklerini belirten Kılıç: “Yapılacak planlı kesintiler için müşterilerimizi bilgilendirerek, yasal hükümleri yerine getiriyoruz. Şirketimize ait web sitesi üzerinden, görsel ve yazılı iletişim kanallarımız aracılığıyla müşterilerimize, bakım ve onarım çalışmaları hakkında en az 72 saat öncesinden bilgilendirme yapıyoruz.” dedi.



Iğdır’dan enerji alt yapısına büyük yatırım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Gürlek: "Düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak" Adalet Bakanı Akın Gürlek, bazı davaların belirli mahkemelerde görülmesine ilişkin kararın yayımlanmasının ardından, "Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır" dedi. Resmi Gazete’de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı ile birlikte acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacak. Adalet Bakanı Akın Gürlek, kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Yargı hizmetlerinin daha hızlı, verimli ve uzmanlaşmış bir yapıda yürütülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, bazı önemli dava türlerinin belirli mahkemelerde görülmesini sağlayarak yargı süreçlerini daha etkin hale getiriyoruz. Resmî Gazete’de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi kararıyla; acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacaktır" ifadelerine yer verdi. Bakan Gürlek, bu kararlar yargı süreçlerinin daha hızlı ilerlemesini sağlamak istediklerini belirterek, Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" dedi.