KÜLTÜR SANAT - 11 Eylül 2024 Çarşamba 13:37

Türkiye’nin ilk ve tek mağara festivali Iğdır’da başladı

A
A
A
Türkiye’nin ilk ve tek mağara festivali Iğdır’da başladı

Tuzluca Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde ilk kez gerçekleşecek olan ve Türkiye’nin ilk ve tek mağara festivali Iğdır’da başladı.


Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde Tuzluca Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde ilk kez gerçekleşecek olan “Tuzluca Kitap Kültür ve Çocuk Festivali, Tuzluca Fest" Tuz Mağarasında başladı. 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin açılışını Tuzluca ilçesi Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz yaptı. Doğu Anadolu’nun dikkati çeken turizm mekanları arasında yer alan Iğdır’daki Tuz Mağaralarında gerçekleşen festival saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Burada bir konuşma yapan Tuzluca Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz; “Bir mağaranın içerisinde gerçekleşecek olan bu festivalde inşallah beş gün boyunca çok güzel etkinliklere imza atacağız. Türkiye’de birbirinden çok değerli, kıymetli yazarlarımızı misafir edeceğiz. Çok değerli hocalarımız ile de burada kitap söyleşisi gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız için aklınıza gelebilecek tüm etkinlikleri burada gerçekleştireceğiz. İnşallah bu etkinlik bir son değil bir başlangıç olacaktır. Doğuda Dicle’nin kuzuları varsa Aras’ta da başımızın üstünde taşıyacağımız Aras’ın kuzuları vardır. Bu kuzulara hep beraber devlet olarak sahip çıkacağız” dedi. Tuzluca Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde ilk kez gerçekleşecek olan festivalde kitap fuarı, çocuk tiyatrosu, konferanslar, söyleşiler, kum sanatı gösterisi, balon parkı, Hacivat – Karagöz orta oyunu, sihirbaz gösterisi, okuryazar buluşmaları ve çok sayıda etkinlikler düzenlenecek. Bugün başlayan festival pazar gününe kadar devam edecektir. Festivale katılan çocuklar gönüllerince eğlenirken o duygularını da dile getirerek, çok eğlendiklerini belirttiler.



Türkiye’nin ilk ve tek mağara festivali Iğdır’da başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Burak Yılmaz: "Çok üzücü bir gece oldu bizim için" Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, 4-0 kaybederek Türkiye Kupası’ndan elendikleri Fenerbahçe maçının ardından, "Çok üzücü bir gece oldu bizim için" dedi. Gaziantep Futbol Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu son maçında sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’ye 4-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 9’a yükselterek çeyrek finale yükselirken Gaziantep FK ise 6 puanda kalarak kupaya veda etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, mağlubiyet için üzgün olduklarını söyledi. Yılmaz, "Çok üzücü bir gece oldu bizim için. Beraberlik yetiyordu, çok iyi başladık, çok iyi oynadık ama bireysel hatadan gol yedik. Böyle maçlarca performansın üstüne çıkmak gerekiyor. Karşımızda çok yetenekli bir oyuncu grubu vardı. İkinci gol yüzde yüz ofsayttı. 3-4 dakika inceleyip golü verdik. Ondan sonra da toparlamak mümkün olmuyor. Çok üzgünüm ama bir şeyleri değiştiremiyoruz. Sonuçtan dolayı çok üzgünüm. Attığımız golde Fenerbahçeli futbolcuya çarpan top Sorescu’nun önünde kalıyor ve gol oluyor ama ofsayt kararı veriliyor. Benzer pozisyonlara bize karşı gol verildi. Bir şey diyemiyorum, deyince de ceza yiyorum. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Benim için çok değerliler, onlardan bugünkü sonuç için özür diliyorum. Onları iyi hazırlayamamışım. Bugün taraftarlar bizi iyi destekledi ama sonuç kötü oldu. Tepki olacak, bunları normal ama Mustafa Burak Bozan’a olan tepki beni çok üzdü. Çünkü o çok iyi bir insan. Biz bu takıma geldiğimiz son sırada ve sıfır puandaydı. Ligde kötü durumda değiliz. Onlardan tek isteğim pazar günü 13.30’daki lig maçında bizi yalnız bırakmamaları, bütün Gaziantep’i maça bekliyoruz. Bizi 90 dakika desteklesinler, sonra da istediğimiz gibi olmazsa biz gereğini yaparız. Ama şunu unutmasınlar, biz geldiğimiz takım son sıradaydı. Bütün Gaziantep’i maça bekliyoruz, pazar günü tam destek bekliyoruz. Sonra da sonuç istediğimiz gibi olmazsa helalleşir yolumuza bakarız. Bana tepki göstersinler ama oyuncularıma göstermesinler" ifadelerini kullandı.