GENEL - 11 Ekim 2017 Çarşamba 16:53

Minikler bal, süt ve yumurtanın izinde

A
A
A
Minikler bal, süt ve yumurtanın izinde

TÜBİTAK tarafından desteklenen Süleyman Demirel Üniversitesince yürütülen “Bal Süt Yumurtanın İzinde Hayvan Dostlarımızla Tanışıyoruz Projesi ile 5-6 yaş arası çocuklar, doğal beslenmenin önemini kavrıyor.

TÜBİTAK tarafından desteklenen Süleyman Demirel Üniversitesince yürütülen “Bal Süt Yumurtanın İzinde Hayvan Dostlarımızla Tanışıyoruz Projesi ile 5-6 yaş arası çocuklar, doğal beslenmenin önemini kavrıyor.


“Sağlıklı gelecek sağlıklı nesillerden oluşur” bilinciyle başlatılan TÜBİTAK tarafından desteklenen Süleyman Demirel Üniversitesince yürütülen “Bal Süt Yumurtanın İzinde Hayvan Dostlarımızla Tanışıyoruz Projesi devam ediyor. Proje kapsamında Mustafa Şener ve Aliköy İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 80 minik öğrenciye, sağlıklı beslenmenin temeli olan bal, süt, yumurta gibi gıdalar anlatıldı. SDÜ Ziraat Fakültesi Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde yer alan süt sağım merkezi, tavuk çiftliği, inek çiftliğinde gözlem yapan öğrenciler, arı, inek, tavuk gibi hayvanları canlı görerek bu hayvanları yakından tanıma fırsatını yakaladı.


Proje Yürütücüsü Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Özden Yılmaz, “Toplumların sağlıklı gelecekleri için temel unsur sağlıklı yetişmiş bireylerdir. Okul öncesi dönem insan yaşamının en önemli dönemidir. Bu dönemde yeterli ve dengeli beslenme kadar iyi geliştirilmiş sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek de önemlidir. Sağlıklı beslenme kavramının okul öncesi eğitimde çocuklara farklı yöntemler uygulayarak öğretilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda projemizin büyük yarar sağlayacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz bir ay boyunca proje kapsamındaki bilimsel etkinlikleri heyecanıyla renklendirecek” dedi.


Mustafa Şener İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Çelik ile AliKöy İlköğretim Okulu Müdürü Selçuk Efecan, projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Okul öncesi yaş grubunda somut öğrenmenin her şeyin önünde geldiğini belirten yetkililer, uygulamalı olarak görülen eğitimin daha kalıcı olduğunu, bu tür etkinliklerin öğrencilere önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.