GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 08:58

Isparta’daki sulama projesinde sona gelindi

A
A
A
Isparta’daki sulama projesinde sona gelindi

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 24 yıl önce ilk ihalesi yapılan Tokmacık-Çaltı Pompaj Sulaması projesi tamamlanarak, bölge halkının sulama hasreti sona erdi.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 24 yıl önce ilk ihalesi yapılan Tokmacık-Çaltı Pompaj Sulaması projesi tamamlanarak, bölge halkının sulama hasreti sona erdi.


Yalvaç ilçesinde, ilk ihalesi 1994 yılında yapılan Tokmacık - Çaltı Pompaj Sulaması projesi tamamlanarak, kanallara ilk kez su verme işlemi gerçekleştirildi. Bölge halkının uzun yıllardır beklediği Tokmacık-Çaltı Pompaj sulamasında, 50 bin 250 dekarlık mümbit tarım arazisin sulanmasının planlandığı ve sezonun açılmasıyla birlikte ana kanallara su verilmeye başlandığı belirtildi.



67 kilometre ana kanal, 152 bin 762 metre borulu şebeke


Yalvaç’ın güney batısında Tokmacık - Hüyüklü Kasabaları ile Akçaşar - Kurusarı ve Eğirler Köyleri, Gelendost’ta ise Çaltı - Köke ve Akdağ köyleri sınırları içinde yer alan 50 bin 250 dekar arazinin sulanmasının amaçlandığı proje kapsamında, 67 kilometre ana kanal, bin 36 metre tünel, 9 bin 853 metre drenaj ve isale kanalı,152 bin 762 metre borulu şebekenin, 40 kilometre işletme bakım yolu ve 3 adet son teknoloji ile donatılan pompa istasyonu binalarının yapımlarının tamamlandığı kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.